SPELARBETYG: Fyra spelare får underkänt i Blågult

U21-EM

LUBLIN. Det blev förlust mot Slovakien i U21-EM. Därmed är Sverige utslaget ur turneringen. Här är Fotbollskanalens betyg på de svenska spelarna.

5 - Mästerlig
4 - Väldigt bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

Egzon Binaku
Reserven kastades in i hetluften i ödesmatchen. Gjorde det helt okej. Kom med upp i offensiven ett par gånger och gjorde inga misstag defensivt. Bra vänsterfot. Lugn och trygg.

Jacob Une Larsson
Gjorde som vanligt mycket bra och var ofta bra i duellspelet. Lugn med bollen men kom fel vid andra målet.

Alexander Fransson
Hade svårt att komma in i matchen, fick sedan flytta in centralt vid ett svårt läge i matchen då Sverige var nedtryckta.

Anton Cajtoft
Två bra matcher i EM men matchen mot Slovakien blev inte lika kul. Kom ut fel på 1-0 och släppte sedan in två mål till.

Franz Brorsson
Kastades in i hetluften. Gjorde det helt okej defensivt, kämpade, slet och vann en del dueller. Inte lika bra i offensiven.

Muamer Tankovic
IN 46. Gjorde ett piggt inhopp och vågade hålla i och utmana. Fick bättre fart på lagets offensiv.

Niclas Eliasson
IN 46. Kom in med fart och var pigg. Lagets offensiv blev bättre. Behövde bara två minuter innan han kom runt fint på kanten och slog in ett inlägg.

Carlos Strandberg
Stor och stark och sög in en del bollar, men hotade på tok för sällan. Fick ett friläge i slutet som han missade. Svag tvåa.

Pawel Cibicki
UT 45. Fick ett bra läge rakt framför mål i den första halvleken efter fint förarbete av Wahlqvist, men missade. Det var ungefär det som han uträttade. Svår match då Sverige blev tillbakapressat. Utbytt i halvtid. Svag tvåa.

Linus Wahlqvist
Hade stora problem, framför allt i den första halvleken. Hängde inte med vid de två första målen. Hade ett bra förarbete till Cibicki efter 32 minuter.

Kerim Mrabti
Fick chansen från start men hade stora problem, framför allt i defensiven. Hängde inte med vid det andra målet.

Kristoffer Olsson
UT 72. Klarade inte av att hålla uppe det svenska mittfältet. Svårt i defensiven och slarvade för mycket i passningsspelet. Blev utbytt.

Melker Hallberg
UT 45. Hade en väldigt jobbig match och kom in fel i det. Flyttades ut till vänsterkanten efter bara 21 minuter och byttes ut i halvtid.

Spelade för kort tid för att betygsättas: Joel Asoro