SPELARBETYG: Helander och Hiljemark bäst mot England

OLOMOUC. Sverige föll mot England som avgjorde sent. Här är Fotbollskanalens betyg.

2 - Godkänd
1 - Underkänd

Ingen

Filip Helander
Ett rejält kliv framåt för Helander. Försvarade sitt mål på ett väldigt bra sätt och gjorde inte många misstag. Hade bra koll på Englands storstjärna Harry Kane. Slängde sig och störde Hughes när han vände bort Baffo och det blev farligt i första.

Oscar Hiljemark
Bra arbetsinsats och vann de flesta duellerna på mitten. De engelska spelarna hade det jobbigt i mitten. Spelade enkelt och klokt.

Ludwig Augustinsson
Bra i defensiven och släppte inte fram Jenkinson för många gånger. Lugn med bollen och bra i passningsspelet. Fick återigen lägga stor vikt vid defensiven och därför blev offensiven lidande.

Oscar Lewicki
Med bara fem minuter kvar gjorde han ett misstag som ledde fram till hörnan som England avgjorde matchen på. Var annars bra på mittfältet tillsammans med Hiljemark. Bra presspel och enkelt passningsspel.

Victor Nilsson Lindelöf
Bra startdebut i EM av Nilsson Lindelöf. Lugn, stark i duellspelet och bra i passningsspelet. Vill gärna spela bollen längs marken.

Joseph Baffo
Var nära att ställa till det två gånger i den första halvleken. Först tappade han markering på Harry Kane och sedan bortvänd av Will Hughes. En stark trea.

John Guidetti (UT 81)
Bra arbetsinsats av Guidetti men skapade inte mycket. Hade flera dueller som han oftast vann. Fick återigen kramp i slutet av matchen.

Patrik Carlgren
Såg ut att hålla nollan men släppte in sitt enda mål i slutet. Carlgren var på bollen men det såg inte helt otagbart ut.

Abbe Khalili (UT 86)
Syns att Khalili är en central mittfältare och på kanten blir han inget riktigt hot. Vill gärna in i banan och använda sin fina högerfot, men mot England lyckades han inte skapa några farligheter med den. Byttes ut direkt när England gjorde 1-0.

Simon Tibbling (UT 78)
Godkänd startdebut i EM av Tibbling. Bättre i första halvlek än i andra då han kom ur matchen. Bra passningsspelare och lugn med bollen. Bra arbetsinsats. Hjälpte Augustinsson. En stark tvåa.

Isaac Kiese Thelin
Tuff match mot England för Kiese Thelin som vann några skarvar men det blev sällan till några farligheter. Anfallaren hade svårt att skapa chanser.