POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Sveriges största styrka: "Vi har en unik sammanhållning"

Foto: Scanpix

BRNO. Sverige har flera spelare med ledaregenskaper som aldrig ger upp.
Den starka sammanhållningen är en av Sveriges största styrkor.
- Det är något som kan gynna oss, säger Oscar Lewicki till Fotbollskanalen.

Sveriges U21-landslag har vid flera tillfällen visat att man aldrig ger upp. Det såg vi i de två sista matcherna i kvalgruppen där det blev seger i måstematcherna mot Grekland och Turkiet, och inte minst mot Frankrike i playoff där laget vände 0-2 till 4-3 efter att Oscar Lewicki avgjorde i den 88:e minuten.

Det är något speciellt med Håkan Ericsons trupp. Spelarna och ledarna menar att det är en unik sammanhållning i gruppen som innehåller många killar med ledaregenskaper – och att just det är en stor fördel i EM.

- Det har varit en så här bra sammanhållning sedan första dagen vi träffades. Det finns många bra killar i det här laget. Vi har en riktigt bra känsla och alla har självförtroende. Vi är ett lag som håller ihop, säger Mikael Ishak.

Kan det tala för er i EM?

- Självklart. Vi går ut på planen som ett lag och alla kommer att köpa spelidén och följa den. Det kommer att vara vår största styrka, att vi är ett lag och att vi kommer att jobba tillsammans som ett lag också.

Av alla spelare med ledaregenskaper i U21-landslaget är det en som är uttalad ledare och det är lagets kapten Oscar Hiljemark. Så här säger han om att bindeln runt armen.

- Det betyder jättemycket att få det förtroendet och den utmärkelsen. Det är otroligt roligt. Jag försöker ta hand om den på absolut bästa sätt och gå i bräschen för det mesta och också få med mig gänget och även ledarstaben på ett bra sätt. Så det är otroligt ärofyllt att få ha bindeln, säger han.

- Jag tycker att vi är en grupp med många härliga personligheter och många som har sitt sätt att ta plats och vilja ta plats. Så det är klart att det sprider en positiv känsla i gruppen när vi har många individer som vill vara här och ta ansvar. Det tror jag är viktigt.

Är det en styrka på planen?

- Det tycker jag absolut. Det har vi visat otaliga gånger när vi har vänt underlägen och även avgjort i slutet, så det tror jag är jätteviktigt.

Oscar Lewicki spelar tillsammans med Hiljemark på det centrala mittfältet. Han ser sig också som en ledare och håller med sina lagkamrater om att sammanhållningen och att så många spelare vill vinna är en av Sveriges största styrkor.

- Man har väl blivit lite av en ledartyp, fast det finns många sådana i det här laget som Hiljemark, Alexander Milosevic, John Guidetti, Filip Helander och några andra. Det finns många bra killar här som drar åt samma håll och det är väl lite därför vi har en så bra sammanhållning och fungerar så bra som lag, säger Lewicki som menar att sammanhållningen I U21-landslaget är unik.

- Det är inte många lag som har en sådan här sammanhållning tror jag. Jag tror att det kan bero på att det är många här som gör sista året i U21 och att därför känner att det här är sista chansen. Så det har blivit en otroligt fin sammanhållning och bättre egentligen ju längre tiden har gått. Jag tror att det är något som kan gynna oss för jag tror inte att de andra lagen har en sådan här känsla, för i de länderna brukar det vara lite fler egoister som kanske ser till sitt eget bästa än lagets.

Robin Quaison håller också med om att det är en speciell stämning i truppen:

- Ja, jag har ju inte varit med här på ett tag, men nu när jag är tillbaka så känns det ändå som att jag har varit med hela tiden. Jag tror också att Arber Zeneli som är ny, att han känner samma sak, att det är väldigt lätt att komma in i den här gruppen för den är väldigt öppen och alla kan vara med alla. Här är alla med varandra på ett sätt som jag inte har sett så ofta.

Kan det tala för er i EM?

- Ja, det tror jag. Alla går tillsammans och drar tillsammans och då blir man ju starkare om alla är på väg åt samma håll samtidigt.

Publicerad 2015-06-18 kl 10:12
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto