Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

U21-EM
48v

Tibbling missar ödesmötet: "Hoppas vi går till semifinal"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

LUBLIN/STOCKHOLM. U21-EM kan vara över för Simon Tibbling.
Själv har mittfältaren inte gett upp hoppet.
- Det är en stukning, så det är tur i oturen. Klart att det är trist men jag mår mycket bättre i dag än efter matchen i går, säger Tibbling till Fotbollskanalen.

Sverige åkte på en tung skada på nyckelspelaren Simon Tibbling i matchen mot Polen. Efter timmen spelad vid ledning 2-1 för Sverige åkte Tibbling på en ful tackling från en polsk spelare. Den svenske högermittfältaren tog sig för foten och tvingades till vård utanför sidlinjen. Trots behandling kunde Tibbling inte fortsätta, utan byttes ut mot Muamer Tankovic. Efter matchen var han mycket nedstämd.

- Det känns för jävligt. Det är jättejobbigt. Tråkigt. Jag vet inte vad det är för någonting, men det gör ont i alla fall. Jag försökte ställa mig upp och ta ett steg men kände direkt att ”det här kommer inte att funka”. Det gjorde sjukt ont. Hade det funnits någon chans för mig att spela vidare hade jag aldrig klivit av planen. Jag hade aldrig klivit av frivilligt. Det är ett jobbigaste ögonblicken i mitt liv, det var tungt, sa Tibbling.

Enligt SportExpressens uppgifter är det nu färdigspelat för Tibbling i U21-EM. Tidningen skriver att mittfältaren röntgas och att det rör sig om en rejäl stukning som håller honom borta i ett par veckor. Själv håller mittfältaren hoppet uppe.

- Det är ingenting som är av i foten. Det är en stukning, så det är tur i oturen. Klart att det är trist men jag mår mycket bättre i dag än efter matchen i går, säger Tibbling till Fotbollskanalen.

Är EM över för din del?
- Det vet jag inte, vi får se. Jag vågar inte säga något om det.

- Det enda jag hoppas nu är att vi går vidare till semifinal.

Klart är i alla fall att Tibbling missar det kommande mötet med Slovakien på torsdag.

- Jag tror inte det betyder så mycket. Det finns många fullgoda ersättare. Det kommer att bli bra och jag är helt övertygad om att vi kommer slå Slovakien. Jag tror att vi har stora chanser till det, säger han.

Tibbling var efter gårdagens match av förklarliga skäl nedstämd. Men nu blickar han framåt.

- I går var jag ingen jätteglädjespridare direkt, då var man lite nere. Vi var många som var besvikna på att vi inte vann i går. Det var jättetråkigt. Livet går vidare och vi har fortfarande chansen att gå vidare. Vi kommer att gör allt för att spela semifinal.

Håkan Ericson kunde inte ge närmare besked kring Tibblings fortsatta turnering då han under tisdagen höll presskonferens. Jan bekräftade dock att mittfältaren missar mötet med Slovakien

- Vart det tar vägen är svårt att säga, konstaterar han.

- Jag ska inte uttala mig om det. Det är medteamet som kan det där bäst, just nu kan de inte uttala sig om det. Det är från individ till individ och hur snabbt man fick stopp på blödningen och lite så.

Se en intervju med Tibbling i spelaren.

Publicerad 2017-06-20 kl 14:58

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER