Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
U21-EM

Tibbling om Guidetti: "Alltid sett upp till honom"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

UHERSKE HRADISTE. Simon Tibbling sköt Sverige till EM-slutspel och OS.
Efteråt hyllade han John Guidetti.
- Jag har alltid sett upp till honom, säger han.

Sverige var på väg att åka ur EM och missa en OS-plats. Då klev inhopparen Simon Tibbling fram och satte Sveriges viktiga 1-1-mål som betyder EM-semifinal och en plats i OS i Rio nästa sommar. Efter slutsignalen hyllade matchhjälten sin vän John Guidetti.

- Han var glad. Han är lite speciell John, men jag gillar det, säger Tibbling.

Hur då speciell?
- Han är ju väldigt glad när det går bra. En pådrivare. Vi har ju växt upp tillsammans och spelat i BP i många år där han var i de äldre lagen. Han är en sådan som jag alltid har sett upp till och han har ju visat för mig att det går. Han har alltid varit som en brorsa i skolan och i lag och så. Han har betytt jättemycket och det är klart att det är kul att han hyllar mig så mycket.

Med det menar Tibbling att han bars runt av Guidetti efter matchen. Och så här säger Guidetti om de fina orden från kompisen:

- Han jobbar så hårt. Han krigar och tar alltid extrajobbet. Det är som min lillebrorsa gör mål. Jag blir så glad för hans skull.

- Han är som min lillebror. Han och Ludde (Ludwig Augustinsson) är mina lillebröder. Jag har sagt det sedan vi var små. Jag har tagit hand om dem. Jag har försökt hjälpa dem och försökt att vara där för dem.  De är fantastiska fotbollsspelare.

Se en intervju med matchhjälten Simon Tibbling i spelaren ovan.

Publicerad 2015-06-25 kl 08:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons