Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

U21-EM
48v

TV: Cibicki ville att Ericson skulle få fortsätta: "Det är fel beslut"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Hyllad guldhjälte för två år sedan.
Trots det fick inte Håkan Ericson fortsätta med U21.
- Det är fel beslut. Han har haft framgångar som ingen annan har haft, säger Pawel Cibicki.

Håkan Ericson har gjort succé som förbundskapten för U21-landslaget med EM-guld 2015 och nu har han återigen tagit Sverige till mästerskapet. Ändå valde förbundet att inte förlänga kontraktet och faktum är att han har haft svårt att få andra jobb som tränare.

I mars berättade Håkan Ericson för Fotbollskanalen  det kan bli så att han efter EM byter bana och börjar jobba med ledarskap och coachning mot chefer och näringsliv.

- Jag vet inte vad som händer efter EM. Jag har lagt ut kontakter både vad det gäller fotbollsvärlden och näringslivet. Det återstår att se. Jag har inget konkret i dag att säga att det här ska jag göra, sa han då.

- Jag kan också tänka mig att jobba med ledarskap och coachning mot chefer och näringsliv och sådana saker. Jag har varit ute och föreläst en hel del om vägen till guldet och jag har några föreläsningar till på gång. Jag har ett aktiebolag och kanske också kan leva på det. Så det är väl en annan väg så att man har en plan b i allt det här.

På måndag spelar Sverige mot Polen. En viktig match för U21-landslaget, men även för Håkan Ericsons framtid. En till succé kanske ökar chansen att få ett nytt tränarjobb?

- Jag tänker inte så. Det är lika för alla. Succé här så ökar värdet. Jag har ett uppdrag här och jag behöver inte bevisa något. Jag vet mina styrkor och svagheter, sa Ericson till Fotbollskanalen på söndagens presskonferens.

Pawel Cibicki satt bredvid Håkan Ericson på presskonferensen. Han anser att förbundet gjorde helt fel som inte förlängde kontraktet med Ericson.

- Otroligt tråkigt. Hans framgångar talar för sig själv. Det är fel beslut. Han har haft framgångar som ingen annan har haft, sa Cibicki.

Cibicki tycker att Ericson borde vara het bland andra lag:

- Han har säkert några erbjudanden som han inte vill avslöja här. Det borde han ha. Nu har vi börjat bra här också och kommer förhoppningsvis göra det bra i fortsättningen.

I spelaren ser ni Cibicki prata om Ericsons beslut.

Publicerad 2017-06-18 kl 14:59

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER