Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

U21-EM
48v

TV: Dagerstål om förbundskaptenens hyllning och MFF:s intresse

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

LUBLIN. Filip Dagerstål imponerade mot England.
Efteråt hyllades han av Janne Andersson.
- Riktigt skoj, säger mittbacken till Fotbollskanalen.

När Sverige spelade 0-0 mot England var Filip Dagerstål en av lagets bästa spelare. Fotbollskanalen gav honom och mittbackskollegan Jacob Une Larsson fyror i betyg, vilket var bäst i Sverige. Dagen efter hyllades båda av A-landslagets förbundskapten Janne Andersson som menade att duon var topparna i laget.

- Det är klart att det är kul. Riktigt skoj. Men sedan gjorde hela laget det väldigt bra defensivt. Jag och Une Larsson fick mycket hjälp. Mittfältet kom ner och hjälpte oss. Det blev trångt att spela igenom oss. Vi fick mycket hjälp av alla andra, säger Dagerstål till Fotbollskanalen.

Du är central mittfältare i IFK Norrköping – överraskad att det gick så bra som mittback?

- Nej det skulle jag inte säga. Jag är ändå ganska van vid att spela mittback innan. Den stora skillnaden är positionsspelet vid inlägg och sådant. Man får vara lite mer uppmärksam på löp bakom sig. Så det är absolut skillnader men jag känner att jag har med mig det sedan innan.

Vad ser du dig själv som?
- I grunden är jag nog mittback. Men jag har inga problem att spela på mittfältet heller. Men mittback tror jag är min grundposition. Jag kom upp i Norrköpings A-trupp som innermittfältare sedan blev det mittback. Mittback var jag även under Janne Andersson.

Varför fungerade samarbetet med Une Larsson så bra?
- Vi spelade med varandra i kvalet och då var vi båda nya i U21. Vi kompletterar varandra jättebra. Det viktigaste är samarbetet med snack och så, att känna att vi klickar så bra utanför planen också tror jag är otroligt viktigt och att känna att om en går bort sig så kommer den andra och täcker upp och verkligen känner det här förtroendet från varandra. Det är viktigt.

För några dagar sedan skrev Fotbolldirekt att Malmö FF vill ha Filip Dagerstål men att IFK Norrköping vägrar att sälja till en allsvensk konkurrent.

- Inget jag har lagt någon vikt vid. Nu fokuserar jag på det här. Jag tillhör IFK Norrköping och trivs väldigt bra där, säger Dagerstål.

Hur ser du på uppgifterna att du ville dit men att Norrköping vägrar sälja till MFF?
- Ingenting jag kan säga något om. Jag vill fokusera på det här nu.

Publicerad 2017-06-18 kl 13:33

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER