TV: Danska jublet - vidare till OS och U21-semi

U21-EM

Danmark vann överraskande sin grupp i U21-EM — före favoriten Tyskland.
I semifinalen väntar Sverige?
Ja, kanske. Möjligheten finns i alla fall.

Danmark, med en av sina starkare U21-generationer genom tiderna, inledde mästerskapet med att vända och vinna med 2—1 mot hemmanationen Tjeckien.

I den andra matchen blev Tyskland för svårt (förlust 0—3), men danskarna repade sig snabbt och besegrade Serbien med 2—0 under tisdagen.

Efter drygt 20 minuter stötte Rasmus Falk in ett vänsterinlägg från Riza Durmisi — som senare träffade stolpen.

Andra målet kom i stället ett par minuter efter pausvilan.

En frispark från vänsterkanten hamnade hos Viktor Fischer, som skyfflade in bollen i nät.

Och det räckte till gruppseger.

Detta då storfavoriten Tyskland fick nöja sig med andraplatsen efter 1—1 mot Tjeckien. Faktum är att Tyskland var illa ute. Tjeckien var nära att ta ledningen i början av andra halvlek när Jakub Brabec nickade efter hörna och Julian Korb räddade på mållinjen.

I stället slarvade Tjeckien varpå Nico Schulz gjorde 1—0 för Tyskland i 55:e minuten.
I 66:e kvitterade Ladislav Krejci. Men det var inte nog för Tjeckien som var tvunget att vinna för att gå vidare på Tysklands bekostnad.

Sista omgången i grupp B spelas under onsdagen, där Sverige möter Portugal medan Italien ställs mot England.

Blir de blågula spelarna tvåa i gruppen möter de Danmark i semifinal. Blir det en svensk tredjeplats samtidigt som England går vidare väntar en avgörande OS-kvalmatch mot Tjeckien, som blev trea i grupp A.

Danmark: Busk - Durmisi, Vestergaard, A.Christensen, Scholz - Jønsson, Højbjerg, Thomsen - Fischer, Falk, Poulsen.

Serbien: Dmitrovic - Petkovic, Spajic, Cirkovic, Petrovic - Kovacevic, Causic - Cavric, Djuricic, Jojic - Pesic.

Publicerad 2015-06-23 kl 22:35