TV: England föll i premiären mot Portugal - Joao Mario stor matchhjälte

U21-EM

Portugal och Sverige toppar grupp B i U21-EM i Tjeckien. Portugiserna besegrade England, 1—0, på torsdagskvällen. João Mário stötte in matchens enda mål i den andra halvleken.

Före paus handlade mycket om Englands Harry Kane. Tottenhams succéanfallare var beslutsam när han fick bollen på offensiv planhalva och avlossade flera tunga skott. Men Portugals målvakt, José Sá, höll tätt.

I den 57:e minuten kom matchens enda mål, när João Mário dök upp i straffområdet och stötte in stolpreturen på Bernardo Silvas skott.

Efter målet kunde Portugal göra det de gillar allra bäst — hålla bollen inom laget med sitt skickliga passningsspel. Engelsmännen hade periodvis svårt att få till någon forcering och när laget kom till avslut var det oftast genom distansskott från Kane. Men närmare än några halvchanser kom inte England.

Bäst i Portugal var liraren Bernardo Silva och nyttige mittfältsmotorn William Carvalho.

Som om det inte vore nog med förlusten i premiären blev det tidigare på torsdagen klart att England får klara sig utan Saido Berahino i mästerskapet. Anfallsstjärnan — som gjorde tio mål i kvalet till U21-EM och 14 fullträffar i Premier League för West Bromwich den gångna säsongen — har skadat knät.

På söndag möts England och Sverige i Olomouc.