TV: Gustafson räddade oavgjort - men Krafths skada oroar

U21-EM

Sverige fixade oavgjort, 2-2, mot Danmark i genrepet inför U21-EM i Tjeckien. Oroande för svensk del är att högerbacken Emil Krafth tvingades utgå skadad redan i den första halvleken.

- Det ser inte bra ut, vi får avvakta och se. Det är ett problem som han har haft under våren. Det känns inte bra, sade förbundskaptenen Håkan Ericson till TV12.

Sverige fick en smakstart på matchen när John Guidetti slet sig loss, revs ner och fixade en straff. Den danske försvararen Patrick Banggaard fick rött kort och Guidetti rullade kallt in matchens första mål i den 17:e minuten.

Danmark kvitterade omgående - svårtstoppade anfallaren Nicolai Brock-Madsen skarvade snyggt in en högerhörna.

Det rödvita hemmalaget imponerade under den första halvleken, med snabba omställningar, trots spel med tio man.

- Jag är missnöjd med det mesta utom vädret, vi har svårt att hänga med i tempot. När vi får en man mer ska vi spela mer taktiskt, sade Ericson efter 45 minuter.

I den andra halvleken gjorde de båda förbundskaptenerna massor av byten. Sverige fick bättre fart i spelet, men det såg ut att bli förlust när Brock-Madsen gav Danmark ledningen på straff i den 66:e minuten. I slutskedet kvitterade Sverige genom Simon Gustafson, efter en läcker genomskärare av Sam Larsson.

U21-EM avgörs i Tjeckien 17-30 juni. Sverige första utmaning blir Italien, i en match som spelas i Olomouc nästa torsdag.

Danmark möter Tjeckien i premiären dagen före.

Så var matchen:

Sverige skulle sedan ta ledningen när John Guidetti revs ner i straffområdet av Patrick Bangaard, som fick rött kort i situationen. Guidetti klev själv fram och var mycket säker från straffpunkten.

Men glädjen blev kortvarigt. Direkt efter kvitterade Danmark när Nicolai Brock-Madsen knäade in bollen bakom Carlgren.

Precis efter 1-1-målet tvingades Emil Krafth kliva av och ersattes av Isak Ssewankambo.

Trots en man mindre på planen skapade Danmark en del chanser i den första halvleken och var uppe och hotade flera gånger.

I den 66:e minuten kunde Danmark ta ledningen efter att Kristoffer Olsson dragit ner en hemmaspelare i straffområdet. Från straffpunkten var sedan Nicolai Brock-Madsen stensäker när han lurade nyligen inbytte målvakten Andreas Linde.

Men i den 87:e minuten kunde Sverige kvittera efter ett mönsteranfall. Simon Gustafson friställdes efter en fin passning av Sam Larsson och Gustafsson kunde säkert rulla in 2-2.

Här är kvällens laguppställningar:

Danmark: Busk - Scholz, Sørensen, Banggaard, Knudsen - Vigen Christensen, L. Andersen, Falk, Nørgaard, Bech, Brock - Madsen.

Sverige: Patrik Carlgren - Emil Krafth, Sebastian Holmén, Filip Helander, Pa Kontate - Robin Quaison, Oscar Hiljemark, Oscar Lewicki, Abdul Khalili - John Guidetti, Mikael Ishak.

Publicerad 2015-06-11 kl 19:55