TV: Inför finalen - återupplev Sveriges mäktiga EM-resa

U21-EM

I kväll spelar Sverige final i U21-EM. Kom i rätt stämning genom att ladda upp med den magiska resan fram till den historiska matchen.

Den 18 juni, på mästerskapets andra dag, spelade Sverige sin första match i sommarens U21-EM. Laget gick vinnande ur premiärmatchen mot Italien, efter att man vänt ett underläge till 2-1-seger. Därefter tog sig Sverige efter en lika snöplig som sen 0-1-förlust mot England ändå vidare till semifinal sedan man spelat 1-1 mot Portugal i den sista gruppspelsmatchen.

I matchen mot Portugal frälste Simon Tibbling hela nationen efter att han kvitterat till 1-1 i den 89:e minuten och därmed sett till att Sverige gått förbi Italien i tabellen. Semifinalen mot Danmark vann sedan Sverige av bara farten med 4-1, även om resultatet inte avslöjar den dramatik som utspelade sig i andra halvlek då danskarna reducerat till 1-2 och tryckte på för en kvittering.

I kväll är det så alltså dags för final i U21-EM, en final där Sverige går upp mot Portugal i kampen om pokalen. 20.00 börja studiosnacket inför matchen på TV4 och 20.45 är det avspark på Eden Arena i Prag.

Se Sveriges mäktiga framfart under U21-EM i spelaren ovan.

Publicerad 2015-06-30 kl 16:26