Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
U21-EM

TV: Lundh: "Har gnisslat mellan Ericson och förbundet"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Fotbollskanalens Olof Lundh kommenterar beeskedet att Håkan Ericson får sluta.

Håkan Ericson tvingas sluta efter sommarens U21-EM.
Enligt Fotbollskanalens Olof Lundh har Ericson och SvFF inte alltid dragit jämnt.
- Det har gnisslat lite mellan honom och förbundet, säger Lundh.

Det var på torsdagen som bomben slog ner. Succétränaren Håkan Ericson, som ledde Sverige till ett sensationellt EM-guld förra året, får inte fortsätta efter sommarens slutspel i Polen. SvFF har valt att inte förlänga Ericsons kontrakt och han tvingas bort mot sin vilja.

Fotbollskanalens expert Olof Lundh menar att beslutet beror på flera olika orsaker och att förbundet och Ericson inte alltid varit överens.

- Jag förstår att folk blir överraskade att en förbundskapten som tagit Sverige till ett EM-guld i U21-EM och dessutom kvalificerat oss till ytterligare ett byts ut och inte får fortsätta. Men det har gnisslat lite mellan honom och förbundet, säger Lundh.

Enligt Lundh har några av besluten Ericson tagit under sin tid på posten fått ödesdigra konsekvenser.
- Först och främst var Ericson Erik Hamréns man. Den dåvarande förbundskaptenen för A-landslaget ville väldigt gärna ha Ericson i U21-landslaget och de jobbade ihop. Sedan har det komplicerats, dels på grund av de metoder som Håkan Ericson använt för mental träning och liknande har inte varit sådant som förbundet stöttat och det har fått ganska mycket kritik.

Han fortsätter:

- Dessutom var Håkan Ericson öppen med att han ville efterträda Erik Hamrén och det gjorde det lite svårare. Han anlitade dessutom en agent i somras och det är lite nya tider för ett förbund att hantera, att en förbundskapten har en agent. Samtidigt har den agenten spelare. Det sammantaget gjorde att det var svårt att hitta en form att gå vidare. Ericson var tydlig med att han ville fortsätta som förbundskapten och bli någon form av teknisk direktör men det hittade väl inte förbundet en lösning och då kände man att det var bättre att klippa.

Se hela intervjun med Lundh i klippet.

Publicerad 2016-12-15 kl 17:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons