TV: Portugal klart för final - körde över Tyskland

U21-EM
För 21 år sedan tog sig Portugal till final i U21-EM med stjärnor som Luis Figo och Rui Costa. Nu har den nya "gyllene generationen" lekt fram landet till en ny final efter att ha krossat Tyskland med 5-0 i semifinalen.

Det portugisiska U21-landslaget vann samtliga matcher i sin EM-kvalgrupp och väl i Tjeckien gick laget obesegrade vidare från gruppspelet efter bland annat 1-1 mot Sverige i slutomgången. Och inte ens Tyskland - med bland annat Champions League-vinnaren Marc André ter Stegen i målet - var ens nära att kunna stoppa Portugals nya "gyllene generation" från en EM-final.

En halvtimme in i semifinalen öppnade den portugisiska stjärnan Bernardo Silva dammluckan med sitt läckra 1-0-mål. Bara sju minuter senare kunde Porto-spelaren Ricardo Pereira enkelt utöka till 2-0 på en hörna och precis innan paus rullade portugiserna upp det tyska försvaret efter noter och satte trean.

Inte ens pausvilan kunde gjuta mod i de tyska trupperna; den andra halvleken hann inte ens bli en minut gammal innan 4-0-målet var ett faktum och med tjugo minuter kvar tilläts Ricardo Horta även peta dit femman.

1994 var senast Portugal nådde en final i U21-EM, då föll Luis Figos och Rui Costas lag med 1-0 mot Italien; för 2015 års U21-portugiser väntar skandinaviskt motstånd

Se Hortas 5-0-mål i spelaren ovan.

Så startade lagen:

Portugal: Sá, Esgaio, Guerreiro, Paulo Oliveira, Ilori; William Carvalho, Sérgio Oliveira, João Mário, Bernardo Silva, Cavaleiro, Ricardo.

Tyskland: Ter Stegen - Korb, Ginter, Heintz, Günter - Can, Kimmich - Younes, Geis, Schulz - Volland.

Matchen mellan Portugal och Tyskland ser du i TV12 eller utan avbrott på TV4 Play och på Fotbollskanalen. Sändningen startar 17.00 och avsparkstiden är 18.00.

Publicerad 2015-06-27 kl 20:00