TV: Sisto stor matchhjälte när Danmark vann EM-premiären

U21-EM

Det slutade med dansk seger i U21-EM:s premiär efter att laget slagit värdnationen Tjeckien med 2-1. Stor hjälte blev Pione Sisto som gjorde det avgörande målet.

Med två mål i den andra halvleken vände Danmark underläge till seger mot hemmanationen Tjecken i U21-EM. Superlöftet Pione Sisto blev stor hjälte när han satte det avgörande 2—1-målet i slutet av matchen.

Efter 45 minuter var det Tjeckien som lite överraskande gick till pausvilan i ledning.

Storstjärnan Pavel Kaderabek gjorde 1—0 i den 35:e minuten. Högerbacken bröt in från höger och avslutade i bortre hörnet. Ett klassmål.

Hemmanationen skapade sedan en dubbelchans i slutet av halvleken, som var nära att resultera, men 1—0 stod sig till paus.

I den andra halvleken tog Danmark tag i matchen och visade att laget blir att räkna med i mästerskapet. Jannik Vestergaard nickade läckert in kvitteringen i den 56:e minuten och inhopparen Sisto avgjorde i den 84:e, med en påpasslig tåfjutt.