TV: Tjeckien körde över Serbien - efter Kliments show

U21-EM

Inför en euforisk publik i Prag spelade Tjeckien ut Serbien och vann med förkrossande 4-0. Jan Kliment gjorde hattrick och fick en stående ovation när han byttes ut tio minuter från slutet.

Förlust i premiären (1-2 mot Danmark), men i den andra gruppspelsmatchen i U21-EM visade Tjeckien att laget kan spela effektiv och underhållande fotboll.

Redan i den åttonde minuten exploderade hemmapubliken. Vänsterbacken Hybs tog sig ner till kortlinjen och serverade Jan Kliment - som tryckte upp bollen i nättaket.

Drygt tio minuter senare small det igen i det serbiska nättaket. Även denna gång stod Kliment på rätt plats framför det serbiska målet och stötte in en retur på Skaláks skott. 2-0 till Tjeckien.

Hemmanationen imponerade. De anföll med mycket folk och det serbiska försvaret orkade inte stoppa de anfallsglada tjeckernas löpningar. Halvtidsledningen borde ha varit betydligt större.

Anfall är bästa försvar brukar det heta och den taktiken anammade Tjeckien. Tio minuter efter paus hittade Jakub Brabec fram till Jan Kliment som kallt rundade Serbiens målvakt Marko Dmitrović och fullbordade sitt hattrick. Fem minuter senare avslutade Martin Frýdek ett vackert tjeckiskt anfall. 4-0 och god natt Serbien.

Så startade lagen:

Serbien: Dmitrovic, Pantic, Petrovic, Spajic, Stojkovic, Causic, Djuricic, Brasanac, Jojic, Pesic, Srnic.

Tjeckien: Koubek, Kaderabek, Brabec, Hybs, Kalas, Petrak, Zmrhal, Kliment, Frydek, Kadlec, Skalak.

Publicerad 2015-06-20 kl 19:50