Tyskland klart för final efter straffdrama - förbannelsen fortsätter för England

U21-EM

Förbannelsen fortsätter mot Tyskland.
Trots 2-1-ledning med 20 minuter kvar lyckades England inte vinna. Tyskarna kvitterade före full tid och vann sedan efter ett rafflande straffdrama.

Det var England som öppnade piggast och det mesta handlade om Demerai Gray. Den kvicke yttern låg bakom i princip allt för England i inledningen och efter sju minuter var han ytterst nära att ge engelsmännen ledningen. Friläget räddades dock av Julian Pollersbeck i det tyska målet. På returen fälldes Wil Hughes i straffområdet, men utan åtgärd från domaren.

Med dryga kvarten spelad kom nästa jätteläge för England. James Ward-Prowse känsliga högerfot hittade Tammy Abraham, men hans nick gick rakt på Pollersbeck.

Tyskarna var trögstartade men växte in i matchen. Laget skulle också ta ledningen.

I den 35:e minuten efter ett fint inlägg i boxen av ytterbacken Jeremy Toljan nickade Davie Selke in ledningsmålet för Tyskland.

Ledningen skulle dock bara stå sig i sex minuter innan Demerai Gray tryckte in 1-1. I en tilltrasslad situation på hörna höll sig vänsteryttern framme på en retur och tryckte in kvitteringen för England. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

Den andra halvleken var bara fem minuter gammal när England tog ledningen. Efter jätteslarv i det tyska försvaret snodde Wil Hughes åt sig bollen och serverade Tammy Abraham öppet mål. Den här gången kunde den ifrågasatte anfallaren inte missa och gjorde sitt första mål i U21-EM.

Men Tyskland - som dominerade hela andra halvlek - gav inte upp. Med 20 minuter kvar av matchen nådde inhopparen Felix Platte högst på en hörna och nickade in 2-2.

Strax efter kvitteringen höll tyskarna också på att ta ledningen, men Jordan Pickford i Englands mål visade varför Everton valde att lägga hela 30 miljoner pund på att värva honom.

Med 12 minuter kvar av matchen trodde kvitteringsskytten Platte att han höll på att bli matchhjälte när han nickade in 3-2 för Tyskland. Målet dömdes dock korrekt bort för offisde och matchen gick till förlängning.

Trots flertalet chanser för båda lagen blev de 30 förlängningsminuterna mållösa och matchen gick till straffläggning.

Där var de tyska spelarna kyligast och målvakten Julian Pollersbeck - med sina två straffräddningar - var hetast. Därmed fortsätter Englands förbannelse när det kommer till straffläggningar och matcher mot Tyskland.

I finalen möter Tyskland vinnaren i matchen mellan Spanien och Italien.

England: Pickford - Holgate, Chambers, Mawson, Chilwell - Ward-Prowse, Hughes, Chalobah, Gray - Baker, Abraham

Tyskland: Pollersbeck - Toljan, Jung, Kempf, Gerhardt - Philipp, Meyer, Haberer, Arnold, Gnabry - Selke