Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
U21-EM

"Världsklass, det sjukaste jag sett" - svenska spelarna om mottagandet

Nästa

Avbryt
Försök igen

Det var ett massivt folkhav som mötte de svenska guldhjältarna i Kungsträdgården dagen efter EM-bragden.

- Det är sinnessjukt, helt sinnessjukt, säger John Guidetti.

Tusentals och tusentals av svenska fans hade vallfärdat till soliga Kungsträdgården i Stockholm för att ta emot U21-landslaget dagen efter det historiska EM-guldet. Efter en busstur genom stan kom laget fram till platsen där de skulle hyllas, och ett massivt jubel bröt ut bland det blågula havet.

- Det är den bästa jag känslan jag haft i mitt liv. Det var helt fantastiskt. Vilket jäkla fans vi har, vilket folk. Herregud, säger Ludwig Augustinsson till Fotbollskanalen precis efter att ha lämnat scenen.

Hade ni kunnat vänta er att det skulle vara så här mycket folk här?
- Nä verkligen inte. Man visste inte vad man skulle förvänta sig. Man har bara hört att intresset skulle vara stort, men att det skulle vara så här stort. Nä, man blir nästan tårögd.

Och flera spelare stämde in i hyllningskören till supportrarna.

- Det sjukaste jag sett. Det var magiskt, säger John Guidetti och berättar om känslorna när han klev ut på scenen i Kungsträdgården.

- Wow. Man kunde inte fatta att det var så här stort. Det är sinnessjukt, helt sinnessjukt. Världsklass. Det bästa jag varit med om.

Joseph Baffo:

- Det var otroligt, otroligt. Man har fått reda på det men man har inte kunnat föreställa sig det riktigt. Man har hört att det var riktigt stor hajp och att vi har gjort stora saker där borta som har påverkat svenska folket på ett positivt sätt. Och när man kom hit så blev man överväldigad, säger han till Fotbollskanalen.

Alexander Milosevic:

- Det är roligt som fan alltså. Att få komma hem så här till Stockholm och mötas av den här uppslutningen är helt enorm. Det hade vi inte ens kunnat drömma om, säger han till Fotbollskanalen.

När ni var nere i Tjeckien, hur mycket förstod ni av vad det här betydde för det svenska folket här hemma?
- Vi sa det till varandra flera gånger där nere - att vi nog aldrig skulle förstå hur stort det här är. Jag är så otroligt glad inombords att ha kunnat göra så här många människor så lyckliga.

Publicerad 2015-07-01 kl 19:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons