Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
UEFA NATIONS LEAGUE
14v

Bekräftat: England förlänger kontraktet med Gareth Southgate

Foto: Bildbyrån

Gareth Southgate ledde England till semifinalen i sommarens VM. Nu har det engelska fotbollförbundet förlängt Southgates kontrakt över VM 2022.
- Det här jobbet är fortfarande ett otroligt privilegium och en stor ära, säger Southgate.

Gareth Southgate tog över det engelska landslaget efter Sam Allardyce korta period som förbundskapten. Förbundskaptenen tog sedan England till Vm i Ryssland och väl där ledde han laget till semifinalen.

Nu har det engelska fotbollförbundet valt att förlänga kontraktet med förbundskaptenen i ytterligare två år, vilket innebär att kontraktet nu gäller över VM i Qatar 2022.

- Jag är överlycklig att ha fått chansen att leda landslaget i de två kommande turneringarna, säger Southgate till FA:s hemsida och fortsätter:

- Det här jobbet är fortfarande ett otroligt privilegium och en stor ära. Att få uppleva hur nationen förenade sig bakom laget i somras var något speciellt och det kommer bli kul att se hur bra det här unga laget kan bli de kommande åren, säger Southgate.

Enligt The Telegraph hade förbundskaptenen en klausul i sitt tidigare kontrakt som skulle göra att kontraktet automatiskt skulle förlängas om England tar sig till EM 2020. De skriver också att Southgate kommer att få en lön runt 3 miljoner pund om året.

- Jag vill framhäva det hårda arbetet och engagemanget som min tränarstab och spelarna har lagt ner de senaste två åren. Jag har lärt mig mycket av de med deras passion och professionalism i att representera England har varit en inspiration för mitt eget arbete, säger förbundskaptenen.

Publicerad 2018-10-04 kl 15:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons