Dansk doldis sänkte Frankrike - dubbla skadesmällar för mästaren

UEFA Nations League

Frankrike lämnade utan poäng i mötet med Danmark.
Dessutom åkte den regerande Nations League-mästaren på två tuffa skador.
Både Kylian Mbappé och Raphael Varane tvingades utgå i matchen.

Frankrike tog emot Danmark i Nations League. Den regerande mästaren fick dock inleda turneringen utan förbundskapten Didier Deschamps, vars pappa nyligen gått bort. Men med sorgband runt armarna gick lagen ut för att göra upp om tre poäng i gruppen där även Kroatien och Österrrike deltar.

Och Danmark kom ut piggt i Paris. Redan efter tre minuter var Kasper Dolberg nära att sätta 1-0 från nära håll, men bollen hamnade utanför stolpen. Det följdes sedan av chanser åt båda håll men första halvlek slutade mållös.

Och den slutade också med ett tungt avbräck för Frankrikes del. På grund av en smäll tvingades Kylian Mbappé utgå i paus. Han ersattes av Christopher Nkunku, som i sin tur gjorde avtryck efter bara några minuter på plan.

Då tog Frankrike ledningen, genom ingen annan än Karim Benzema, efter att Nkunku klackat fram bollen till den formstarka anfallsstjärnan. 1-0 var ett faktum men det följdes av ännu ett bakslag för det franska lägret, då även Raphael Varane fick kliva av med en skada.

Samtidigt fortsatte Danmark trycka på för en kvittering och efter dryga timmen fick spelet utdelning. Det var nyligen inbytte Andreas Cornelius som smällde till på volley. Och han skulle bli stor hjälte i Paris.

I slutminuterna forcerade Danmark för ett segermål. Christian Eriksen kom nära när Hugo Lloris bjöd på en jätteräddning i den franska kassen. Men i den 88:e minuten gjorde Cornelius sitt andra mål för kvällen, när han smällde upp bollen i nättaket.

-Vilket mål han gör, det är ju ett Zlatan-mål! Rakt upp i nättaket, säger Viaplays kommentator Henrik Strömblad.

Med klassmålet säkrade han tre poäng för Danmark i Nations League-gruppspelet, medan Frankrike fick se sig besegrat på hemmaplan.

- Det känns bra, det blev bättre än vad jag förväntade mig. Det var fantastiskt på arenan, 80 000 personer här och sen kommer vi hit och slår världens bästa lag. Vi är ett starkt lag med bra spelare överallt. Vi är ett litet land men vi kan stå upp mot alla de bästa, säger hjälten till danska TV2.

I franska lägret är det mer besviken stämning, samtidigt som Danmark får beröm.

- Det finns aldrig bra tillfällen att förlora. Det är fortfarande lång tid tills VM men det är aldrig bra att inleda med en förlust. Vi föll mot ett bra, organiserat lag. Vid 1-0 hade vi chanser på att göra ett andra mål. Men vi var så inställda på att anfalla att det blev riskfyllt och de vet hur man utnyttjar det, säger Lloris efter matchen enligt RMC Sport.