POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
UEFA NATIONS LEAGUE
23v

Efter publikfiaskot – Norge chocksänker biljettpriserna

Foto: Bildbyrån

Knappt 6000 åskådare dök upp på Ullevål för Norges 2-0-vinst mot Cypern i Nations League. Nu halverar Norge biljettpriserna på långsidan och sänker flera andra biljetter inför nästa omgång i Nations League.
- Vi har gått långt i motsatt riktning, säger Kai-Erik Gjestgjevarstad i ett pressmeddelande.

Norge gjorde resultatmässigt en fin insats i hemmamatchen av Nations League när man slog Cypern med 2-0. Men trots resultatet på planen var matchen långt ifrån en publiksuccé.

Bara 6 172 personer tog sig till Ullevål, något som var den sämsta publiksiffran på över 30 år. Förbundskaptenen Lars Lagerbäck var besviken på det dåliga publiktrycket.

- Det är tråkigt att komma ut från uppvärmningen med så lite folk. Det är ingen upplevelse, sa förbundskaptenen Lars Lagerbäck till NRK efter matchen.

Direkt efter matchen höjdes missnöjet mot biljettpriserna, där en biljett på långsidan kostade 500 norska kronor, drygt 560 svenska kronor.

Nu har det norska fotbollförbundet bestämt sig för att sänka biljettpriserna till Nations League-matcherna mot Slovenien och Bulgarien den 13 och 16 oktober.

En biljett på långsidan sänks från 500 till 200 norska kronor och även på kortsidorna sänks priset från 300 till 200 norska kronor. Dessutom sänker Nogers Fotbollförbund biljettpriserna för barn och pensionärer till 100 norska kronor oavsett plats på arenan.

- De två matcherna kommer att vara avgörande för om vi kan slåss om en EM-plats genom Nations League. Vi önskar fullt tryck på läktarna och när feedbacken från publiken visade att vi satt biljettpriserna för högt ville vi gå långt i motsatt riktining. Vi kör därför ett kampanjpris till dess två matcher och hoppas att det kan få folk att vilja komma och på matcherna, säger t.f. Generalsekreterare för Norges Fotbollförbund Kai-Erik Gjestgjevarstad i ett pressmeddelande.

Publicerad 2018-09-13 kl 15:50
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå