England löste kryss - massiv kritik mot Maguire: "Borde inte vara i närheten av laget"

England vände 2-0 till 3-3 mot Tyskland i Nations League.
Men kvällen blev en mardröm för Harry Maguire som får utstå tuff kritik.
"Blind lojalitet från (Gareth) Southgate", skriver The Athletic-reportern James Pearce.

Det fanns ingenting att spela för i måndagens Nations League-match mellan England och Tyskland. Det står sedan tidigare klart att England degraderas till B-divisonen och att Tyskland landar på en tredjeplats.

Givet de båda lagens utgångsläge upplevdes matchen något avslagen - men inte händelselös. Inför matchen fick Englands Harry Maguire utstå burop från fansen.

I den första halvleken upplevdes Tyskland snäppet vassare. Man kom till något fler avslut och lyckades behålla bollen lite längre än England.

Men de hetaste målchanserna, de stod Englands Raheem Sterling för. Han lyckades bland annat komma fri med Marc-André ter Stegen efter att ha gjort bort de två sista försvararna. Avslutet blev en aning svagt och gick rakt på Tysklands målvakt. Men anfallaren bjöd på flera farliga lägen efter det, alla slutade dock i "nästan"-mål.

Englands ytterback John Stones skadades sent i den första halvleken. Försvararen kunde gå av planen själv men kunde inte fortsätta spela och ersattes av Kyle Walker.

Det var i den andra halvleken som matchen tog ordentlig fart. Efter att Maguire blev utbuad inför matchstart fullbordades mardrömen när han orsakade straff efter 51 minuter. Ilkay Gundogan klev fram till straffpunkten och tryckte dit matchens första mål.

"Maguire där igen. Blind lojalitet från Southgate. I den form han är i borde han inte vara i närheten av det här laget. Galet att Tomori inte fick en chans ikväll", skriver The Athletic-reportern James Pearce på Twitter.

Tyskland var igång. Efter ett väletablerat anfall kunde Kai Havertz avsluta utanför straffområdet. Ett klockrent skott med vänstern gav Tyskland 2-0.

De engelska fansen var missnöjda vid det här laget men de som hade tankar på att lämna arenan fick tänka om.

Plötsligt tog matchen en oväntad vändning när Luke Shaw fick en passning från Reece James och tog emot den på bröstet. Han tryckte dit reduceringen och Niklas Süle gjorde ett försök att rensa bort bollen, men den var redan över mållinjen.

Sedan gick det snabbt. Bara tre minuter efter 2-1-målet gjorde Mason Mount 2-2 möjligt.

Innan matchen var över hade England vänt. Med sju minuter kvar av ordinarie tid fick England straff som Harry Kane tryckte dit. 3-2.

Men lyckan blev inte långvarig. Nick Pope stod för en jättetavla när han släppte en retur som Kai Havertz smidigt kunde trycka dit.

Matchen slutade 3-3.

England: Pope - Stones, Dier, Maguire - James, Bellingham, Rice, Shaw - Foden, Kane, Sterling

Tyskland: Ter Stegen - Kehrer, Süle, Schlotterbeck, Raum - Gündogan, Kimmich - Hofmann, Musiala, Sané - Havertz