Erik Hamrén efter Islands smäll: "40 platser bättre"

UEFA Nations League

Island missade straff på tilläggstid senast mot England
I går tisdag krossades Island av Belgien.

Island var nära att få med sig en poäng mot England, men missad straff från Birkir Bjarnason i den tredje tillägsminuten innebar förlust. Och landslagssamlingen blev inte mycket roligare när de åkte till Beligen.

Matchen slutade 5-1, trots att Island tog ledningen. Hólmbert Friðjónsson fick i väg ett skott som styrdes via mittbacken Jason Denayer, och kunde leta sig in i mål - men sedan vände Belgien.

På bara några minuter hade Beligen vänt matchen. Axel Witsel och Michy Batshuayi satte de två första målen, och Belien visade klass. Något som Erik Hamrén lite hade räknat med:

- De (Belgien) är bättre än oss. Jag sa det på presskonferensen, de är 40 platser bättre än oss, och det visade de i dag, sa han till Fótbolti efter matchen.

I andra halvlek utökade Dries Mertens ledningen, innan Batshuayi skulle bli tvåmålsskytt och sätta dit 4-1. Anderlechts 18-årige ytter Jérémy Doku avslutade sedan målskyttet och satte dit 5-1, med sitt första mål för landslaget, i sin första start.

- Jag fick många svar, några positiva och några negativa, sa Hamrén.

Resultatet betyder att Belgien leder grupp två i a-divisionen i Nations League. Detta med två segrar, samtidigt som Island ligger fyra och sist på noll poäng. Den andra matchen från gruppen, Danmark-England, slutade 0-0.

Publicerad 2020-09-09 kl 08:56