Italien överkört av Tyskland - släppte in historiskt många mål

UEFA Nations League

Tyskland hade tre raka 1-1-kryss inför tisdagkvällens match mot Italien.
Men i Mönchengladbach var det proppen ur för Tyskland som gjorde hela fem mål mot Italien.
Matchen slutade 5-2 till Tyskland efter två sena tröstmål.

Tyskland öppnade målskyttet redan efter 10 minuter när Joshua Kimmich störtade in i straffområdet och helt fri kunde han ta emot ett välriktat inlägg från David Raum och hitta rätt bakom Gianluigi Donnarumma i Italiens mål.

Från den stunden var det Tysklands match och 2-0-målet kom precis innan paus när Ilkay Gündogan förvaltade en straffspark på bästa sätt.

I den andra halvleken gjordes det hela fem mål varav halvlekens första tre kom från Tyskland. Thomas Müller satte dit 3-0 innan Timo Werner slog till med en snabb dubbel med två mål på två minuter. Tyskland ledde därmed med hela 5-0 efter 70 spelade minuter.

Italien putsade till siffrorna med två tröstmål och Degnand Wilfried Gnonto fick göra sitt första landslagsmål för Italien och blev därmed den yngsta målskytten någonsin för det italienska landslaget.

Det var första gången Italien släppte in fem mål eller fler i en och samma match sedan nationens förlust mot Jugoslavien i maj 1957 (1-6), enligt statistiktjänsten OptaPaolo.

Tyskland: Neuer - Klostermann, Süle, Rüdiger, Raum - Hofmann, Gündogan, Müller, Kimmich, Sané, Müller- Werner.

Italien: Donnarumma - Calabria, Mancini, Bastoni, Spinazzola - Frattesi, Cristante, Barella - Politano, Raspadori, Gnonto.