TV: Tung förlust för Sverige – magnifik Ronaldo historisk

- Det är otroligt, han gör två fantastiska mål, säger Alexander Isak till TV4.

När elvan presenterades så visade den det som Janne Andersson flaggat för: många förändringar. Totalt blev det sex byten jämfört med Frankrike i lördagens Nations League-match. In kom bland annat Dejan Kulusevski efter kontroversen senast - men även Alexander Isak fick chansen från start.

Det som samtidigt stack ut var att Victor Nilsson Lindelöf inte ens var med på bänken.

- När vi kom in till den här samlingen hade vi många spelare som var på många olika nivåer, det var få spelare som skulle spela två matcher. Det är många parametrar som gör att det blir så den här gången, förklarade Janne Andersson i en intervju med TV4 inför.

När matchen sedan drog igång fick Sverige chansen att ta ledningen redan efter två minuters spel. Emil Krafth skickade in ett långt inlägg som letade sig fram till Marcus Berg. Berg? Han nickade strax utanför stolpen.

Portugal åt sig in mer och mer i matchen och med tio minuter kvar av första halvlek var Cristiano Ronaldo väldigt nära att spräcka nollan – men Robin Olsen kunde parera ut till hörna.

Sverige åkte därefter på en riktig kalldusch. Strax innan pausvisslan drog Gustav Svensson på sig sitt andra gula kort i matchen och blev därmed utvisad.

Och kallduschen skulle bli än värre. I samband med Svenssons andra varning tilldelades Portugal frispark i ett farligt läge. Vem som klev fram? Cristiano Ronaldo, som gav portugiserna ledningen. Målet var Juventus-stjärnans 100:e mål i landslaget, därmed är han den förste manlige europeiske spelare som uppnått den milstolpen.

Gästerna var kvarten in på den andra halvleken ytterst nära att utöka ledningen, men Manchester Uniteds mittfältare Bruno Fernandes prickade ribban.

Portugiserna skulle dock få till ytterligare ett mål. Efter en spelvändning fick Ronaldo bollen strax utanför straffområdet och placerade vackert in 2-0 bakom Olsen, ett mål som även blev matchens sista.

- Vi får en väldigt bra start och spelar fin fotboll, sedan får vi ett rött kort lite oturligt som förändrar matchbilden. Vi kämpar på och gör vårt bästa. Men i slutet av dagen vill man ta poäng och vi torskar med 2-0... det är jag inte nöjd med, säger Alexander Isak.