TV: Mäktig upphämtning av Holland - två mål på fem minuter gav gruppseger

UEFA Nations League

Holland behövde en poäng mot Tyskland för att vinna gruppen.
Efter ett tidigt 2-0 underläge såg det svårt ut, men Quincey Promes och Virgil Van Dijk gjorde mål med fem minuters mellanrum och Holland vann gruppen före Frankrike.
- Vi har jobbat så hårt varje match och att få den här belöningen är fantastiskt, säger Van Dijk.

Se Virgil Van Dijks sena kvitteringsmål i spelaren ovan.

Holland kom från en övertygande seger mot Frankrike senast och behövde en poäng mot Tyskland för att vinna grupp 1 i division A.

Men det var istället jumbon Tyskland som började bäst. Efter knappa tio minuter tog Timo Werner emot en vrickning med pannan och avlossade en halvvolley från 20 meter. Skottet var välplacerat intill ena stolpen och tog sig förbi Jasper Cillessen i Hollands mål.

Tio minuter senare kom nästa tyska mål. Leroy Sané tog ner en långboll och vände loss vid straffområdet innan han sköt in 2-0 i bortre burgaveln via en försvarare.

I andra halvlek neutraliserade tyskarna sina motståndare länge och hade själva de bästa chanserna, bland annat hade Werner möjlighet att bli tvåmålsskytt men sökt ett för tamt skott i straffområdet.

Med fem minuter kvar gav Quincey Promes Holland hopp om gruppsegern igen. Anfallaren fick bollen vid kanten av straffområdet och curlade snyggt in 2-1 bakom Manuel Neuer.

Och på övertid kvitterade lagkaptenen Virgil Van Dijk när han i straffområdet tryckte in en volley till 2-2 från nära håll, något som också blev slutresultatet.

- Att vinna gruppen är en fantastisk känsla. Vi borde alla vara stolta över oss själva. Jag vet att jag är det. Det är en fantastisk känsla för oss. Vi har jobbat så hårt varje match och att få den här belöningen är fantastiskt, säger lagkaptenen efter matchen enligt Uefas hemsida.

Poängen gör att Holland vinner gruppen och ger laget en plats i nästa års slutspel av Nations League. Där kommer landet ställas mot England, Schweiz och värdlandet Portugal.

- Vi vill ta oss till EM 2020, det är huvudmålet. Om vi kan vinna Nations League är det fantastiskt, men vi vill se till att vi är i EM och att vi gör bra ifrån oss för att göra vårt land stolt, säger Van Dijk.

Tyskland var sedan tidigare klara på sistaplatsen i gruppen men måste nu hoppas att Polen förlorar mot Portugal för att tyskarna ska hamna i högsta seedningsgruppen i EM-kvalet.

Lagens startelvor:

Tyskland: Neuer - Süle, Hummels, Rüdiger- Kehrer, Kimmich, Kroos, Schulz - Gnabry, Werner, Sané

Holland: Cillessen - Tete, De Ligt, Van Dijk, Blind - De Roon, De Jong, Wijnaldum - Promes, Depay, Babel