Mållöst mellan Norge och Slovenien - Ødegaard en ribbträff från att ge Norge tredje raka

UEFA Nations League

Efter seger mot Sverige på Friends Arena senast fick Norge bara med sig kryss under torsdagen.
När Slovenien gästade Ullevaal blev det mållöst och slutade 0-0.

Norge besegrade som bekant Sverige på Friends Arena med 2-1 i sin senaste Nations League-match. Under torsdagskvällen väntade nästa motstånd: Slovenien hemma på Ullevaal i Oslo. Ett Slovenien som föll mot Serbien med 4-1 senast, och hade därmed förlorat båda sina Nations League-matcher inför kvällens möte.

När matchen blåstes i gång var det en tämligen chansfattig första halvlek. Jasmin Kurtic hade halvlekens första - och enda - heta målchans när han tajmade en löpning in i offensivt straffområde på ett inlägg och fick till ett bra avslut - men bollen smet precis över.

Drygt tio minuter senare hade Norge en boll i nät genom Joshua King, men målet dömdes bort för offside och den första halvleken slutade mållös.

Erling Haaland öppnade den andra halvleken med ett fint läge, då han kom en mot en med den slovenske målvakten Jan Oblak. Oblak överlistade dock norrmannen, avvärjde och knep åt sig bollen.

Matchen öppnade upp sig på riktigt med timmen spelad, då Sloveniens mittback Miha Bazic fick syna det röda kortet efter att ha rivit ner Haaland i ett friläge. Frisparken som Bazic drog på sig i samband med det röda kortet var Martin Ødegaard nära på att sätta i mål, men han träffade ribban med ett hårt skott.

Det var sedan det närmsta varken Norge eller Slovenien skulle komma att göra mål. Matchen slutade mållös, vilket innebär att Slovenien tog sin första poäng i denna upplaga av Nations League - samtidigt som Serbien i och med segern mot Sverige hämtar igen på Norge i tabelltoppen.

Norge leder B-divisionens grupp 4 med sju poäng på tre matcher, medan Serbien ligger tätt bakom på sex poäng efter lika många matcher. Härnäst väntar Sverige på söndag, då Blågult gästar på Ullevaal.

Norge: Nyland - Pedersen, Hanche-Olsen, Østigard, Meling - Ødegaard, Aursnes, Berge - Elyounoussi, Haaland, King.

Slovenien: Oblak - Karnicnik, Blazic, Brekalo - Stojanovic, Gnezda, Kurtic, Sikosek - Verbic - Sesko, Celar.