Szalais drömklack chocksänkte Tyskland – Ungern i ledning i "dödens grupp"

Tyskland åkte på chockförlust mot Ungern i Nations League.
Nu står det klart att det blir Ungern eller Italien i semifinal - och att England åker ur.
- Vi gjorde för många misstag, säger Joshua Kimmich till ZDF efter förlusten.

Det som på förhand kunde definieras som "dödens grupp" i Nations League, artade sig inte alls som många hade tänkt sig.

På fredagskvällen ställdes Tyskland mot Ungern som, redan innan matchen, toppade gruppen. Bakom sig hade de Italien, Tyskland och England.

I den första halvleken var det mycket riktigt Ungern som stod för den starkaste insatsen.

Efter 17 minuter klev lagkapten Adam Szalai fram på en hörna - och som han gjorde det. Dominik Szoboszlai slog in bollen som Szalai smidigt klackade in. 1-0 till Ungern.

Tyskland fick aldrig hål på det ungerska försvaret de första 45 minuterna och det skulle gå ordentligt trögt även i den andra halvleken.

Trots att Tyskland till största del höll till på gästernas planhalva så gick det inte vägen i anfallsspelet. I stället var Ungern nära att utöka ledningen med dryga kvarten kvar.

Då kom inbytte Marin Adam till ett avslut som ställde Ter Stegen. Men Barcelona-målvakten fick handskarna på bollen i sista stund.

När matchen gick in i slutminuterna av ordinarie speltid hotade tyskarna på riktigt. Men Ungern stod emot och frustrationen var ett faktum hos de vitklädda när de till slut fick se sig besegrade.

- Vi var för långsamma i vårt uppbyggnadsspel, vi gjorde för många misstag. Vårt mål var att vinna gruppen, även om det inte såg så ut, säger tyske mittfältaren Joshua Kimmich till ZDF enligt uefa.com.

Nu kommer kampen om en semifinalplats avgöras i sista matchen då Ungern ställs mot Italien. Inför matchen skiljer det två poäng mellan lagen.

Tyskland: Ter Stegen - Hofmann, Süle, Rüdiger, Raum - Gündogan, Kimmich - Gnabry, Müller, Sané - Werner

Ungern: Gulácsi - Orbán, At. Szalai, Lang - Fiola, Schäfer, Nagy, Kerkez - Szoboszlai, Gazdag - Ad. Szalai