TV: Danmark föll tungt hemma mot världsettan Belgien

Danmark föll tungt hemma mot världsettan Belgien med 2-0 i Nations League.
Matchen var den första för Danmarks nye förbundkapten Kasper Hjulmand.
- Jag tycker lite synd om Hjulmand som fick den här starten, säger Christian Eriksen till Ekstra Bladet.

Se höjdpunkterna från Danmark-Belgien i spelaren.

Danmark tog emot ettan på världsrankningen, Belgien, hemma på Parken i Köpenhamn under lördagskvällen - och man fick en mardrömsstart på en gång.

Efter att Kasper Schmeichel fått sträcka ut sig till sin fulla längd på en frispark från Yannick Carrasco fick Belgien hörna i den nionde minuten. På hörnan hittade Dries Mertens mittbacken Jason Denayer som stötte in 1-0 till Belgien.

Den resterande delen av den första halvleken bjöd inte riktigt på några fler lägen. Danmark stod upp väl och hade bollinnehavet, samt lika många chanser skapade som Belgien. Men 1-0 till Belgien stod sig halvleken ut.

Det dröjde hela vägen till den 77:e minuten innan nästa mål i matchen kom - och det var återigen för Belgien. Efter att Romelu Lukaku hållt undan det danska försvaret i straffområdet sköt Timothy Castagne. Schmeichel räddade skottet, men släppte retur - och på returen var Mertens framme och stötte in 2-0 till Belgien.

2-0 stod sig matchen ut och det blev en tung öppning på Nations League för Danmark. Härnäst möter man England hemma på Parken på tisdag. För Belgien väntar Island samtidigt hemma.

Det blev en tuff start på jobbet för den nye danske förbundskaptenen Kasper Hjulmand.

- Jag tycker lite synd om Hjulmand som fick den här starten. Det är svårt att ta över ett lag på det här sättet. Tränaren vill få in sina idéer så fort som möjligt och vi försöker självklart ta till oss dem så gott det går. Vi hade en fantastisk träningsvecka, men vi måste vänja oss vid allt nytt, säger Christian Eriksen till den danska tidningen Ekstra Bladet efter matchen.

Danmark: Schmeichel - Wass, Kjaer, Christensen, Skov - Höjbjerg, Eriksen, Delaney - Poulsen, Dolberg, Braithwaite.

Belgien: Mignolet - Alderweireld, Denayer, Vertonghen - Castagne, Witsel, Tielemans, Hazard - Mertens, Lukaku, Carrasco.