TV: England körde över Island - Hamrén förlorare i sista matchen

UEFA Nations League (herr)

Det blev ingen rolig sista match för Erik Hamrén i det isländska landslaget - förlust och nedflyttning till B-divisionen.
England dominerade matchen totalt och kunde vinna matchen med 4-0.
- En av mina bästa matcher, säger Phil Foden.

Erik Hamrén gjorde sin sista match som förbundskapten för det isländska landslaget när de mötte England under onsdagskvällen. Island hade redan åkt ur B-divisionen, och England kunde inte vinna gruppen. IFK Norrköpings supertaland Ísak Bergmann Jóhannesson fanns med på bänken.

England skulle ta ledningen tidigt i matchen. Phil Foden slog in en fin frispark som Declan Rice mötte perfekt med pannan till 1-0 England, mittfältarens första mål i landslaget.

Inte många minuter senare kom även 2-0. England dominerade matchen totalt och Mason Mount kunde fånga upp en boll i straffområdet och sätta dit 2-0.

2-0 slutade även den första halvleken.

Efter drygt tio minuter i den andra halvleken åkte Island på en utvisning. Birkir Már Sævarsson drog i Bukayo Saka och åkte på sitt andra gula kort i matchen.

I andra halvlek fortsatte England att köra över Island. Phil Foden gjorde två mål och gjorde så att England vann matchen med 4-0.

Englands seger betyder att de slutar på tio poäng i gruppen, vilket inte räcker till slutspel. Island slutar alltså på noll poäng i A-divisionen, och flyttas därför ned till B-divisionen.

- Den är uppe med en av mina bästa matcher och det betyder mycket för mig. Jag kunde inte sluta le efter mitt mål, det är en otrolig känsla och jag ska bara försöka njuta så mycket jag kan, säger Phil Foden efter sina två första mål i landslagströjan.

England: Pickford - Walker, Maguire, Dier - Trippier, Mount, Rice, Foden, Saka - Kane, Grealish

Island: Kristinsson - Sævarsson, Ingason, Árnason, Hermannsson - Sigurjónsson, Bjarnason, Pálsson, Skúlason - Guðmundsson, Bödvarsson

Matchen sänds på Sportkanalen, samt streamas på cmore.se.