TV: England vände och vann mot Belgien

UEFA Nations League

England slog Belgien i ett av söndagkvällens tungtviktsmöten och efteråt var förbundskapten Gareth Southgate nöjd, men tillät sig inte att sväva iväg.

-Det finns mycket vi kan göra bättre och vi kommer inte låta detta stiga oss åt huvudet, sade han efter matchen.

Englands förbundskapten Gareth Southgate gjorde nio ändringar från startelvan från träningsmatchen mot Wales, bara Kieran Trippier och Evertons succéanfallare Dominic Calvert-Lewin är kvar från förra matchen.

När matchen började så var det Belgien som tog tag i taktpinnen. I tolfte minuten hade belgarna en boll i nät men vinkades bort för offside. Det dröjde dock bara ytterligare tre minuter tills Eric Dier drog ner Romelu Lukaku i straffområdet. Tyske domaren Tobias Stiegler pekade på straffpunkten. Lukaku tog själv hand om straffen och när Pickford gick åt höger slog han bollen till vänster och 0-1 var ett faktum.

Det skulle sedan bli utjämnat i straffsparkar, och i mål. Henderson föll väldigt lätt efter en kontakt med Meunier och straffen tog sedan Marcus Rashford hand om på bästa sätt. Mignolet gick åt fel håll och United-anfallaren dundrade in bollen i nät.

Belgien var överlag det bättre laget i första halvlek, men precis som England hade de lite svårt att ta tillvara på sina chanser ordentligt.

I andra halvlek tog England ledningen när Mason Mount fick bollen till vänster i straffområdet. Chelseaspelaren skapade lite utrymme åt sig själv och kunde avslossa ett skott som gick via Alderweireld och in i mål utan att Mignolet kunde nå bollen.

Matchen slutade 2-1 till England och även om förbundskapten Southgate var nöjd med vinsten var han noga med att påpeka att allt inte hade varit perfekt.

- Vi kan göra mål och spela med fart framåt, men mot de bästa lagen måste försvarsspelet sitta, vilket det gjorde i andra halvlek, men i första halvlek hade vi det jobbigt, sade han.

Nu väntar Danmark i nästa match i Uefa Nations League för England.