TV: Frankrike vinner Nations League - Mbappé stor matchhjälte

UEFA Nations League

Frankrike är Nations League-mästare.
Detta efter att ha besegrat Spanien med 2-1 i finalen - och återigen hämtat upp ett underläge.

Se höjdpunkterna från Nations League-finalen i spelaren ovan.

Oyarzabal gör 1-0 i Nations League-finalen

Under söndagskvällen var det dags för historiens andra final i Uefa Nations League. Spanien hade tagit sig till finalen genom att besegra sommarens EM-mästare Italien med 2-1 i semifinal och ställdes nu mot Frankrike, som stod för en storartad vändning i sin semifinal mot Belgien - då fransmännen lyckades vända ett 0-2-underläge i halvtid till seger med 3-2.

Förbundskapten Luis Enrique valde att starta med supertalangen Gavi, 17, för andra matchen i rad. Spanien gjorde två förändringar i startelvan. Eric Garcia ersatte Pau Torres i mittförsvaret och Rodri tog plats på mittfältet i stället för Koke.

Frankrike gjorde två förändringar i startelvan jämfört med senaste matchen. Monacos Aurelien Tchouameni tog plats på mittfältet bredvid Paul Pogba i stället för Adrien Rabiot som drabbats av covid-19. Dessutom tog Presnel Kimpembe plats i trebackslinjen, ut gick Lucas Hernandez. I övrigt startade återigen anfallsduon Kylian Mbappé och Karim Benzema tillsammans på topp i "Les Bleus".

Frankrike började matchen bäst och fick inledningsvis en bra möjlighet att ta ledningen. Endast fem minuter hade gått när Paul Pogba hittade fram till en misstänkt offsidestående Karim Benzema som löpte sig fri, rundade Unai Simon - men kom ur vinkel och fick inte till avslutet.

Efter att båda lagen startat matchen i en rasande fart gick tempot ned något en bit in i den första halvleken. Spelet var jämnt och inget av lagen lyckades skapa några farliga målchanser.

- Det är lugnt tempo nu, men det beror på Spaniens långa och långsamma anfallsuppbyggnad. Frankrike har jättesvårt att få tag på bollen och när de väl får tag på bollen så förlorar man den snabbt, säger C Mores expert Hasse Backe i sändningen.

Första halvlek slutade 0-0, och publiken fick se ytterst få målchanser under första 45. Strax innan halvtidsvilan tvingades dessutom Raphaël Varane lämna planen med en misstänkt skada, in kom i stället Dayot Upamecano.

I andra halvlek tog matchen fart, och det rejält. Med dryga halvtimmen kvar att spela sprang Mikel Oyarzabal sig fri, efter en vacker djupledsboll från Sergio Busquets, och placerade in 1-0 till Spanien.

Ledningen blev dock kortvarig. Bara minuter senare, direkt från avspark, stod Karim Benzema nämligen för ett drömmål. Stjärnanfallaren vek in i planen och sköt upp bollen i bortre krysset.

Matchbilden jämnade ut sig något efter målen, men med tio minuter kvar att spela kopplade Frankrike ett grepp om finalen. Kylian Mbappé fick ett friläge, rundade Unai Simon och rullade enkelt in 2-1 till "Les Bleus".

- Ett mål som satt långt inne. Det jag kan se med blotta ögat så hade jag dragit upp flaggan, säger C Mores expert Lotta Schelin om Mbappé som var i misstänkt offsideposition innan ledningsmålet.

Med bara minuter kvar att spela fick Oyarzabal ett jätteläge att kvittera då han fick ett öppet volleyläge vid straffområdeskanten - men Hugo Lloris stod för en jätteräddning.

Spanien fortsatte att trycka på för ett kvitteringsmål i slutskedet av matchen, men trots flera bra lägen fick spanjorerna inte utdelning. Frankrike höll undan och vann finalen med 2-1 - och kan därmed titulera sig Nations League-mästare.

Starkt av fransmännen som lyckades vända ett underläge i både semifinalen och finalen, säger C Mores expert Kim Källström i sändningen.

Spanien: Unai Simon - Cesar Azpilicueta, Eric Garcia, Aymeric Laporte, Marcos Alonso - Rodri, Sergio Busquets, Gavi - Pablo Sarabia, Ferran Torres, Mikel Oyarzabal.

Frankrike: Hugo Lloris - Jules Kounde, Raphael Varane, Presnel Kimpembe - Benjamin Pavard, Paul Pogba, Aurelien Tchouameni, Theo Hernandez - Antoine Griezmann - Kylian Mbappé, Karim Benzema.

Matchen sänds på TV12 och C More Fotboll eller streamat på cmore.se. Avspark är 20.45, med sändningsstart 20.00.