TV: Galaxy-anfallaren sköt Lagerbäcks Norge till B-divisionen

UEFA Nations League

Ola Kamara stod för dubbla mål när Norge slog Cypern med 2-0.
Det räckte för att Lars Lagerbäcks landslag skulle avancera till B-divisionen.

Norge och Bulgarien låg inför avgörandet i C-divisionens grupp 3 på samma poäng, och med en varsin 1-0-seger i de inbördes mötena. Norrmännen hade ett måls bättre målskillnad att gå på, och det skulle gå vägen.

Lars Lagerbäcks Norge slog Cypern med 2-0 i avgörandet. Samtidigt fick Bulgarien bara 1-1 hemma mot Slovenien.

Hemmalaget tog ledningen efter 35 minuters spel. Cypern sjönk långt ner och hade elva man bakom bollen. Då slog Håvard Nordtveit en öppnande genomskärare till Omar Elabdellaoui som i sin tur nickade fram Ola Kamara. Anfallaren, till vardags lagkamrat med Zlatan Ibrahimovic i LA Galaxy, fick öppet mål och kunde peta in bollen till 1-0.

I inledningen på den andra halvleken blev Kamara tvåmålsskytt när han skickade in en hörna i mål från nära håll.

Den 29-årige anfallaren hade både ett och två riktiga kanonlägen att göra ytterligare mål, men slarvade då bort lägena. Alexander Sörloth fick också ett öppet mål, men brände även han.

Norge vann matchen med 2-0 och avancerar till B-divisionen. Det innebär även att Norge blir bättre seedat, nu i lottgrupp B i stället för C, till nästa års EM-kval. Samtidigt har Norge även chans att ta sig till EM via play off-möten mot övriga gruppvinnare i B-divisionen om landslaget inte tar sig till EM via det "vanliga" EM-kvalet.

Lagen fick en varsin utvisning, Valentinos Sielis i hemmalaget och Mohamed Elyounoussi hos gästerna. AIK-stjärnan Tarik Elyounoussi, kusin till Mohamed, spelade 70 minuter för Norge.