TV: Haaland med första landslagsmålet - när Norge föll mot Österrike

Erling Haaland har gjort sitt första landslagsmål för Norge.
Dock räckte det inte till, då Norge föll med 2-1 mot Österrike.
- Vi var passiva och blev utspelade över hela planen, säger Lagerbäck till norska TV2.

Se höjdpunkterna från Norge-Österrike i spelaren.

Norge tog på fredagen emot Österrike på hemmaplan i premiären i Nations League, men fick en tuff start på drabbningen, då Österrike tog ledningen efter 35 minuter.

Österrike tog bollen från Morten Thorsby, passade till vänsterbacken Andreas Ulmer i inläggsposition på vänsterkanten - som matade in ett inlägg som Michael Gregoritsch nådde först på till 1-0 Österrike.

Drygt fem minuter in i den andra halvleken blev uppförsbacken brantare för Norge. Ett inspel från Österrike träffade handen på Sander Berge i Norges straffområde. Domaren dömde straff till Österrike - som kaptenen Marcel Sabitzer förvaltade säkert till 2-0.

Men sedan dök han upp - Erling Haaland. Alexander Sörloth skickade in ett inlägg i Österrikes straffområde där Haaland dök upp och stötte in 2-1 med sitt första landslagsmål för Norge.

Dock räckte inte målet till. Österrike höll ut och 2-1 blev slutresultatet. Sabitzer och kompani får åka hem från Oslo med tre poäng. Förlusten är Lars Lagerbäcks första poängtapp på hemmaplan som förbundskapten för Norge, samt Norges första förlust på hemmaplan på fyra år, enligt norska tidningen Dagbladet.

Härnäst möter Norge Nordirland på bortaplan under måndagen, och för Österrikes del väntar samtidigt Rumänien hemma i B-divisionen i Nations League.

- Vi var helt klart dåliga i 60 minuter, och lite bättre de sista 30 minuterna. Vi var passiva och blev utspelade över hela planen. Jag vet inte vad som hände, det är mycket svårt att förklara. Vi gjorde det mesta fel, säger Lagerbäck till TV2.

Norge: Jarstein - Elabdellaoui, Reginiussen, Ajer, Aleesami - Johansen, Berge, Norrmann, Thorsby - King, Haaland.

Österrike: Schlager - Lainer, Posch, Hinteregger, Ulmer - Onisiwo, Ilsanker, Schlager, Baumgartner - Sabitzer, Gregoritsch.