TV: Hernandez frälste Frankrike - avgjorde på tilläggstid mot Belgien

UEFA Nations League

Belgien hade en 2-0-ledning mot Frankrike.
Sedan vände Frankrike och vann med 3-2 efter mål av Theo Hernandez på tilläggstid.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Belgien med tidig chans mot Frankrike

Belgien ställdes under torsdagskvällen mot Frankrike i Nations League-semifinal på Juventus Stadium i Turin, där vinnaren skulle möta Spanien i finalen på söndag i Milano. Och matchen skulle bjuda på en riktig rivstart.

Efter bara tre minuter var Belgien nära på att få en drömstart. Efter att en fransk försvarare misslyckats med att rensa bollen studsade den istället fram till Manchester City-stjärnan Kevin De Bruyne, som fick ett drömläge från nära håll. De Bruyne drog till med ett avslut, men Hugo Lloris i det franska målet stod för en imponerande räddning och styrde ut skottet till belgisk hörna.

Bara två minuter senare var sedan Frankrike nära på att ta ledningen. Kylian Mbappé dribblade sig igenom det belgiska försvaret, men fick inte till ett tillräckligt kraftfullt avslut och istället rensade Jason Denayer undan bollen.

Men det skulle bli Belgien som öppnade målskyttet. Vänsteryttern Yannick Carrasco drev in från sin kant, dribblade bort Benjamin Pavard och satte till slut 1-0 intill den främre stolpen medan Lloris stod chanslös i Frankrikes mål.

Strax därefter utökade Belgien. Romelu Lukaku lurade bort Lucas Hernandez och tog sig till skottläge i en snäv vinkel i det franska straffområdet. Men Chelsea-anfallaren drog till ändå - och skottet letade sig in i nättaket till 2-0 Belgien.

Med timmen spelad skulle Frankrike sedan väcka liv i matchen. Mbappé hittade fram till Karim Benzema i det belgiska straffområdet, som tråcklade sig fri och sköt in 1-2-reduceringen bakom Thibaut Courtois - och kort därefter kom nästa.

Frankrike tilldelades straff i den 69:e minuten efter att Antoine Griezmann sparkats ner i straffområdet av en belgisk försvarare. Fram till straffpunkten klev Mbappé - som läckert satte 2-2 i nättaket. En revansch för Mbappé från EM, då han missade den avgörande straffen mot Schweiz som såg till att Frankrike åkte ur.

Belgien trodde sig avgöra matchen i den 87:e minuten när Lukaku hade ytterligare en boll i nät, men målet dömdes bort på grund av offside - och istället skulle Frankrike avgöra. I den 91:a minuten klev Theo Hernandez fram och dundrade in 3-2 med sitt första landslagsmål för Frankrike. Det, i sin andra landskamp.

Frankrike lyckades fullända en vänding från 0-2-underläge och vann matchen med 3-2. Därmed får de nu möta Spanien i Nations League-final på söndag i Milano.

Belgien: Courtois - Alderweireld, Denayer, Vertonghen - Castagne, Witsel, Tielemans, Carrasco - De Bruyne, Lukaku, Eden Hazard

Frankrike: Lloris, Koundé, Varane, Lucas Hernández - Pavard, Pogba, Rabiot, Theo Hernández - Griezmann, Benzema, Mbappé

Matchen börjar klockan 20.45 och sänds på TV12, C More Fotboll och streamat på cmore.se.