TV: Holland körde över Tyskland - bärgade första segern sedan 2002

UEFA Nations League

Tyskland och förbundskaptenen Joachim Löw fortsätter att ha det tufft i landslagssammanhang.
Mot Nederländerna blev det förlust med 3-0 – efter att Manuel Neuer stått för ett misstag.
- Hade vi förlorat med 1-0 hade det varit acceptabelt , säger Joachim Löw enligt Uefas hemsida.

Joachim Löw kritiserades hårt efter Tysklands uttåg ur VM. Trots det har det tyska fotbollsförbundet bekräftat att Joachim Löw, som i maj skrev på ett nytt kontrakt till 2022, har fortsatt förtroende.

Trots att Löw alltjämt är förbundskapten så går inte resultaten Tysklands väg. I den första omgången av Uefa Nations League blev det oavgjort mot Frankrike och nu gick landslaget på en ny missräkning mot Holland

Redan från start hade Holland några skapliga möjligheter att ta sig igenom det tyska försvaret. Men då var Manuel Neuer pigg i sina utrusningar eller hann de tyska spelarna ikapp i sista stund.

Tyskland skapade de giftigaste lägena i början av matchen, dock var det Holland som tog ledningen. Hemmalaget på Johan Cruijff Arena fick en hörna i den 18:e minuten och den nådde Ryan Babel högst på samtidigt som Manuel Neuer kom på mellanhand. Den tyske målvakten försökte rusa ut, men hamnade helt snett. Babels nick tog i ribban, men då höll sig Virgil van Dijk framme på returen och satte dit 1-0.

Ställningen stod sig till paus och i den andra halvleken försökte Tyskland trycka på för att få dit en kvittering. Och det fanns möjligheter. Efter drygt 65 minuter fick Leroy Sane ett jätteläge - men inhopparen sköt utanför.

I och med att Tyskland tryckte på skapade det bra kontringsmöjligheter för Holland. Det tog också de orangea vara på. I den 86:e minuten fick Memphis Depay bollen i straffområdet. Han gjorde inget misstag och tryckte in bollen i nät. Men Hollands uppvisning var inte slut där. I den 93:e minuten dribblade sig Georginio Wijnaldum sig igrenom och placerade bollen iskallt bakom Manuel Neuer.

Den tyske mittbacken Mats Hummels tycker efter matchen att Tyskland borde fått in bollen i nät på någon av de chanserna som laget skapade.

- Det handlar om att konvertera chanser. Ingen tvekan. Vi förlorade med 3-0 i en match som vi var tvungna vinna, det är min åsikt. Det är inte som att en spelare sumpade alla chanser, ibland är det otur, ibland oförmåga, min nick rensades undan på mållinjen. Vi spelar borta mot Holland, och borde ha gjort tre eller fyra mål, men förlorar med 3-0, säger han enligt Uefas hemsida.

Även förbundskaptenen Joachim Löw var besviken efter förlusten.

- Det handlar inte bara om att konvertera chanser. Vi spelade okej fram tills att vi släppte in ett mål och tog inte vara på våra chanser. Efter att vi släppte in ett mål kunde man se att de senaste resultaten lett till att vi har bristande självförtroende. Varför vi inte gör mål? Det är svårt att svara på, vi hade klara chanser. Hade vi förlorat med 1-0 hade det varit acceptabelt men att klappa ihop som vi gjorde de sista tio minuterna är inte bra, säger förbundskaptenen Joachim Löw enligt Uefas hemsida.

Det blev spiken i kistan och det stod klart att Holland besegrade Tyskland för första gången sedan 2002. Efter två spelade omgångar i Nations League så ligger Tyskland sist i sin grupp, Holland innehar andraplatsen och Frankrike toppar.

Holland: Cillessen - Dumfries, de Ligt, van Dijk, Blind - de Roon, de Jong, Wijnaldum - Bergwijn, Depay, Babel.

Tyskland: Neuer - Ginter, Boateng, Hummels, Hector - Kimmich - Müller, Can, Kroos, Werner - Uth.