TV: Kosovos EM-dröm i kras - trots märkliga målet

UEFA Nations League (herr)

Det blir inget EM-slutspel för Kosovo.
Arber Zenelis lag föll i play off-semifinalen mot Nordmakedonien med 2-1.

Kosovo, med tidigare Elfsborg-spelarna Arber Zeneli och Ibrahim Dresevic i laget, förlorade med 2-1 borta mot Nordmakedonien under torsdagen. Nederlaget i play off-semifinalen i kvalet till EM nästa sommar gör att man kan glömma en plats i slutspelet.

Nordmakedonien tog ledningen efter en kvart, när Benjamin Kololli gjorde självmål. Därefter kvitterade Kosovo i den 29:e minuten - och det efter en märklig situation. Hemmalagets keeper Stole Dimitrievski kom ut på en långboll i djupled från Kosovo, stötte ut den ur straffområdet och när sedan kommunikationsproblem uppstod med en lagkamrat fick Florent Hadergjonaj plötsligt möjligheten att lobba in 1-1 i öppet mål.

Men Nordmakedonien repade alltså sig. Redan i den 33:e minuten gjorde man 2-1. Det blev matchens sista mål. Stor hjälte? Darko Velkovski.

I play off-finalen väntar nu Georgien för Nordmakedonien. Vinnaren där går till EM. Georgien slog Belarus med 1-0 under torsdagen.