TV: Lukaku tvåmålsskytt - sänkte Schweiz i Nations League

UEFA Nations League

Romelu Lukaku hade en lyckad kväll i Nations League.
Manchester United-anfallaren sänkte Schweiz till 2-1.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Belgien besegrade i första omgången Island med 3-0 och jagade därmed i kväll andra raka segern mot Schweiz i Nations League. Schweiz vann i sin tur också mot Island och hade därmed möjligen samma målsättning inför kvällens möte på Roi Baudouin i Belgien.

Belgien inledde mötet bäst med stort bollinnehav och flera initiativ mot mål. Youri Tielemans hade i första halvlek ett farligt skott utanför straffområdet, medan Schweiz hotade med giftiga inspel mot mål. Trots det slutade första halvlek mållös.

Till slut fick Belgien utdelning. Romelu Lukaku fick i den 58:e minuten fri yta i straffområdet, frispelad av Thomas Meunier, och pricksköt 1-0. Där och då såg det ut att bli slutresultatet, men bortalaget ville annorlunda.

Schweiz väckte i den 76:e minuten liv i matchen, då inhopparen Mario Gavranovic petade in 1-1 efter en frispark av Xherdan Shaqiri och nick in i straffområdet av Nico Elvedi. Det satte press på hemmaplan, som i slutändan drog det längsta strået och åter efter mål av Lukaku, som i den 84:e minuten sköt 2-1 efter läckert kombinationsspel.

Belgien toppar därmed gruppen på sex poäng före just Schweiz på tre poäng, medan Island står på noll poäng efter två matcher i Nations League.

Belgien: Courtois - Alderweireld, Kompany, Vermaelen - Meunier, Tielemans, Witsel, Carrasco - Mertens, Lukaku, Hazard.

Schweiz: Sommer - Lang, Elvedi, Schar, Rodriguez - Freuler, Xhaka, Zakaria, Zuber - Shaqiri - Seferovic.