TV: Nederländerna till Nations League-final - efter dubbla försvarsmisstag

UEFA Nations League

Nederländerna gjorde två mål i förlängningen mot England och vann den andra semifinalen med 3-1 i Nations League.
I finalen väntar Portugal.

Se höjdpunkterna här.

På onsdagskvällen blev Portugal finalklart i Uefa Nations League, efter 3-1-vinsten mot Schweiz. Cristiano Ronaldo blev stor hjälte med sina tre mål.

På torsdagskvällen gjorde England och Nederländerna, två av Europas mest formstarka landslag, upp om den andra finalplatsen. Varken Jordan Henderson eller Harry Kane kom till start, vilket innebar att Raheem Sterling fick förtroendet som kapten i England.

England inledde matchen bäst med stor bollinnehav och flera farliga inspel i straffområdet. Men det var Nederländerna som skulle få matchens två bästa chanser. Det första efter att Steven Bergwijn tagit sig in centralt från sin roll ute till höger och avslossat med vänstern, men skottet gick rakt på Jordan Pickford. Ett par minuter senare kom man fram till en två-mot-en-situation, men Memphis Depay slarvade och målchansen rann ut i sanden.

Men det var England som skulle ta ledningen. Stortalangen Matthijs de Ligt fällde Marcus Rashford, och domaren hade inget annat val än att peka på straffpunkten. Rashford gjorde inget misstag från elva meter.

Rashford åkte på en smäll i slutet av den första halvleken och tvingades utgå i halvtid. Han ersattes av Harry Kane, som nyligen kommit tillbaka från skada.

Det böljande inledningsvis fram och tillbaka i den andra halvleken. Först fick Jadon Sancho en gyllene chans att nicka in 2-0, och minuten senare hade Depay två skottlägen att kvittera. Men de Ligt skulle revanschera sig då han tog sig högst upp på en hörna från Depay och nickade in kvitteringsmålet.

Med tio minuter kvar av spela trodde de flesta att inbytte Jesse Lingard hade gett England ledningen igen. Men målet dömdes bort efter en VAR-granskning. Ett par minuter senare ropade Nederländerna på straff efter en tilltrasslad situation i straffområdet, men domaren valde att fria.

Matchen slutade 1-1 efter full tid. Det innebar förlängning.

Det var Nederländerna som skulle ta ledningen i förlängningen. John Stones slarvade med bollen som sista man och tappade bollen till en pressande Depay. Pickford stod för en fin räddning på hans skott, men returen gick via Kyle Walkers ben in i mål. I slutet av förlängningen slarvade England återigen, och Quincy Promes kunde enkelt peta in 3-1.

För Nederländernas del väntar Portugal i final.

Nederländerna: Cillessen - Dumfries, De Ligt, van Dijk, Blind - De Roon, Wijnaldum, De Jong; Bergwijn, Depay, Babel.

England: Pickford - Walker, Stones, Maguire, Chilwell - Rice, Delph, Barkley - Sterling, Rashford, Sancho.