TV: Nederländerna vände och vann - men missade slutspel

Nederländerna vände och vann sin match mot Polen i slutet.
Men det räckte inte.
Italien vann sin match och knep slutspelsplatsen.

Polen tog emot Nederländerna i en match som skulle avgöra vilka som skulle ge sig själva chansen att vinna gruppen, eftersom Italien inför den avgörande omgången hade nio poäng, samtidigt som Nederländerna hade åtta, och Polen sju.

Och det var Polen som skulle få bäst start på matchen. Efter snodde Polen åt sig bollen på egen planhalva, fick upp bollen till Robert Lewandoski, sedan var det show från Kamil Jóźwiak. Yttern drev bollen hela vägen, dribblade av försvararna och kunde via stolpen och en försvarare få in bollen för 1-0 Polen.

Polen kunde hålla 1-0 till paus, och även länge i den andra halvleken.

Men i matchminut 77 fick Nederländerna straff. Memphis Depay gjorde inga misstag från elva meter och satt 1-1-kvitteringen. Och några minuter senare, i den 84:e minuten, fick Nederländerna en hörna som Liverpools Georginio Wijnaldum kunde nicka in.

Vinsten innebär att Nederländerna tog sig upp på elva poäng i gruppen, men eftersom Italien också vann sin match missade Nederländerna slutspelet med en poäng.

Se alla målen nedan.

Polen: Fabiański - Kędziora, Glik, Bednarek, Reca - Klich, Krychowiak - Płacheta, Zieliński, Jóźwiak - Lewandowski

Nederländerna: Krul - Hateboer, De Vrij, Blind, Van Aanholt - Klaassen, Wijnaldum, de Jong - Stengs, Depay, Malen