TV: Norge besegrade Slovenien – efter kanonmål av Selnaes

UEFA Nations League

Ole Selnaes gjorde ett drömmål på Ullevål.
Det räckte för att Norge skulle dra det längsta strået mot Slovenien.

Matchen fick annars en tråkig start. Redan efter någon minut skallade Magnus Henriksen ihop med bortalagets Luka Krajnc. Efter en stund var Henriksen tillbaka i spel med bandagerat huvud. Läger var desto värre med Kranjc. Slovenen fick efter ett par minuters behandling bäras ut på bår. Enligt det slovenska förbundet ska Kranjc ha kunnat kommunicera på sjukhuset. Förbundet befarar att det rör sig om en hjärnskakning.

Trots den tråkiga starten så bjöds det på en händelserik tillställning. Både Slovenien och Norge hade ett par chanser till att näta. Men det var hemmalaget som gjorde matchens enda mål.

I den fjärde tilläggsminuten av den första halvleken gick Norge till anfall och Joshua King fick bollen långt ner i hörnet och skickade in ett inlägg. En Slovenien-back nickade undan, men resning hamnade hos Ole Selnaes. Norrmannen tog emot på bröstet och klappade till på volley. Det gjorde Saint Etienne-spelaren fullkomligt rätt i då han fick kanonträff. Vid Belec i Slovenien-målet försökte för kung och fosterland nå projektilen, men avslutet var för hårt.

I den andra halvleken hade Slovenien möjligheter till att kvittera och Norge skapade några lägen. Men bollen letade sig inte in i något av näten och matchen slutade 1-0.

Därmed har Norge nu vunnit två av sina tre matcher såhär långt i Nations League. Slovenien har ännu inte tagit något poäng i gruppen som består av Bulgarien, Norge och Cypern.