TV: Norges "nödlandslag" nära jätteskräll - kryssade efter Bråtveits storspel

UEFA Nations League

Norges "nödlandslag" var nära att skrälla i Nations League.
Men till slut fick Österrike hål på Per Kristian Bråtveit till 1-1.
- Vi är besvikna, men också stolta, säger Norges Ghayas Zahid enligt Uefas hemsida.

Norge kallade tidigare i veckan in ett "nödlandslag" till onsdagens bortamöte med Österrike i Nations League. Detta sedan Norges ordinarie landslag stoppats från spel mot Rumänien borta i helgen på grund av ett positivt corona-fall i truppen och satts i karantän. Uefa meddelade även under onsdagen att Norge tilldöms förlust med 3-0 mot Rumänien, men trots det kunde landslaget vinna gruppen vid seger med två mål mot Österrike i kväll.

Norge ställde dock upp med en ovanlig startelva, då inga ordinarie landslagsspelare kunde komma till spel, och i stället fick bland annat Djurgården-duon Per Kristian Bråtveit och Fredrik Ulvestad chansen från start. De fick då båda en relativt tuff start på matchen, då Österrike gick framåt för ett ledningsmål.

Österrikes Marko Arnautovic var i första halvlek pigg och hotade bland annat med två farliga avslut. Det ena gick dock utanför, medan Bråtveit motade undan det andra till hörna. Norge var heller inte helt ofarligt, då  Jørgen Strand Larsen i slutet av första halvlek kom fri framför mål, men utan att sätta kulan i nät. Därmed slutade första halvlek 0-0.

I andra halvan av matchen spräckte till slut Norge nollan i matchen. Apoel-yttern Ghayas Zahid mötte ett inspel i straffområdet och satte bollen i nät till 1-0. Därefter tog dock Österrike över initiativet igen och var i den 71:a minuten nära att kvittera, men då stod Bråtveit för en jätteräddning mellan Norges stolpar. Han räddade ett avslut av Adrian Grbic från nära håll i straffområdet. Grbic fick dock sedan revansch för det genom att slå in kvitteringen i den fjärde övertidsminuten till 1-1.

- Vi är besvikna, men också stolta, säger Norges Ghayas Zahid enligt Uefas hemsida och fortsätter:

- Vi ville få in ett andra mål och då lämnade vi ytor öppna, vilket gjorde att de kunde kvittera. Det är otroligt hur vi presterade med det här laget.

Norges Veton Berisha menar också att "nödlandslaget" gjorde en bra match.

- Vi gjorde en riktigt bra match. Vi är stolta över vår prestation i kväll. Jag tycker att vi hade en bra plan och vi kunde ha gjort två eller tre mål, men Österrike är ett bra lag, säger Berisha enligt Uefas hemsida.

Österrike är därmed klart för uppflyttning till A-divisionen, medan Norge får spela vidare i B-divisionen under nästa upplaga av Nations League.

Österrike: Pervan - Lainer, Ilsanker, Hinteregger, Ulmer - Ranftl, Baumgartlinger, Schlager, Alaba - Sabitzer, Arnautovic.

Norge: Bråtveit - Ryerson, Gabrielsen, Hanche-Olsen, Skjelvik - Zahid, Tronstad, Ulvestad, Daehli - Larsen, Berisha.