TV: Så gick det i division C: Norge nära förlust - räddade poäng i 85:e

UEFA Nations League

Bulgarien fick bara oavgjort borta mot Cypern och inhoppare poängräddare för Norge. Här är sammanfattningen från kvällens matcher i Nations League Division C.

I spelaren ses höjdpunkterna från mötet mellan Slovenien och Norge.

Cypern - Bulgarien 1-1 (1-0)
Två lag, med vilt skilda uppladdningar, kom till spel på GSP Stadium Cypriotiske huvudstaden. Hemmalaget med bara en seger de senaste fem matcherna och en tredjeplats i gruppen ställdes mot gästande Bulgarien som förlorade senast men dessförinnan vunnit fyra raka matcher. Efter 24 spelade minuter frispelades hemmalagets Panagiotis Zachariou som kunde avancera framåt och placera in det cypriotiska ledningsmålet. I matchens slutskede hamnade den svenske huvuddomaren Mohammed Al-Hakim i fokus när han dömde straff för Bulgarien, en straff som Nikolay Dimitrov tog vara på genom att sätta kvitteringen och fastställa slutresutatet 1-1.

Slovenien - Norge 1-1 (1-0)
Lars Lagerbäcks Norge reste till den slovenska huvudstaden för match mot gruppfyran Slovenien. Hemmalaget, med nye förbundskaptenen Igor Benedejčič vid rodret, fick en drömstart efter att lagkapten Benjamin Verbič distinkt skjutit in ledningsmålet. Ett mål som gjorde att hemmalaget kunde gå in till halvtidsvilan med en 1-0 ledning. Med fem minuter kvar av ordinarie tid satte nyinbytte Björn Johnsen det otroligt viktiga kvitteringsmålet vilket också blev slutresultatet. Kvällens oavgjorda möte i Ljubljana innebär att Slovenien är klart för nedflyttning och Norge fortsatt gruppetta på bättre målskillnad än Bulgarien.