TV: Så gick det i division C: Prijovic målskytt när Serbien blev klart för avancemang

UEFA Nations League

Serbien vann övertygande mot Litauen, Rumänien segrade i Montenegro och Skottland vann gruppen efter 3-2 mot Israel. Här är sammanfattningen från kvällens matcher i Nations League Division C.

Se höjdpunkterna från Serbiens seger i spelaren ovan.

Grupp 1

Skottland - Israel 3-2 (2-1)
Bortalaget fick en drömstart på matchen då Beram Kayal avlossat ett vackert skott utanför straffområdet. Efter israelernas ledningsmål tog hemmalaget helt över matchen och kvitterade även välförtjänt i den 34:e minuten efter ett distinkt avslut i straffområdet signerat James Forrest. Drygt tio minuter senare blev vändningen ett faktum efter att Forrest återigen varit framme och skjutit in bollen. 20 minuter senare gjorde samme Forrest återigen mål efter framspelning av Ryan Fraser. Med kvarten kvar satte israelen Eran Zahav reduceringen men det hjälpte inte utan Skottland vann ändå matchen med slutresulatet 3-2. Efter kvällens seger avancerar nu Skottland till division B.

Grupp 4

Serbien - Litauen 3-1 (0-0)
Toppen mot botten. Det var förutsättningarna på förhand inför mötet mellan gruppettan Serbien och redan nedflyttningsklara Litauen. Hemmalaget hade under den första halvleken ett massivt bollinnehav men det var litauerna som skapade den farligaste chansen när Januševskis skott träffade virket. I den andra halvlekens 51:a minut kom däremot 1-0 då en litauisk försvarare nickat bollen i eget mål. Sedan rullade målen bara  på. Efter Mitrović 2-1 gjorde den före detta Djurgårdsanfallaren Alexandar Prijović 3-1 på nick. Avslutade målskyttet, det gjorde Beşiktaş Adem Ljajić när han lobbade över den utrusande bortakeepern och fastställde slutresulatet 4-1. Kvällens resultat innebär att Serbien flyttas upp till division B och Litauen sedan tidigare degraderas.

Montenegro - Rumänien  0-1 (0-1)
På Gradski Stadion i den montenegrinska huvudstaden ställdes tvåan Rumänien mot trean och hemmalaget Montenegro. Strax innan halvtid kom matchens första mål efter att bortalagets George Ţucudean avlossat ett skott som den montenegrinsk keepern, med facit i hand, borde tagit. I den 72:a minuten fick Janković chansen från elva meter men lyckades inte överlista bortalagets Ciprian Tătăruşanu. Hemmalaget lyckades inte efter det heller att överlista Tătăruşanu vilket gjorde att slutresulatet skrevs till 0-1. Trots den rumänska trepoängaren blev man “bara” tvåa i gruppen bakom Serbien som flyttas upp till division B. Montenegro å andra sidan, dem hamnar till sist på en tredjeplats.