TV: Spansk seger efter jättetavla: "En katastrof"

UEFA Nations League

Spanien tog tre poäng mot Schweiz.
Det kan man tacka Yann Sommer och till viss del Granit Xhaka för.
- Oj… Man måste använda ordet katastrof, säger C Mores expert Hasse Backe om målet som avgjorde.

Se Sommers miss i spelaren.

Spanien motsvarade förväntningarna mot Schweiz i Nations League under lördagskvällen. Men det var inte bländande spanskt anfallsspel som låg till grunden för segern. I stället var det en rejäl bjudning som bäddade för de tre poängen.

Målvakten i Schweiz, Yann Sommer, stod nämligen för en rejäl blunder i den första halvleken. Sommer slog en vågad passning i eget straffområde, ämnad för Granit Xhaka. Men bollen var missriktad, samtidigt som Xhaka halkade, vilket Spanien enkelt utnyttjade. Mikel Oyarzabal rullade in 1-0 efter att ha fått bollen till skänks.

C Mores Hasse Backe var kritisk till målvaktens ingripande.

- Oj... Man måste nästan använda ordet katastrof, säger han.

- Det är fruktansvärt, rent mentalt, att åka på ett sådant baklängesmål.

Den andra halvleken slutade mållös och Spanien toppar gruppen före Tyskland efter tre omgångar. Just Tyskland vann sinn match mot Ukraina – och även i den matchen kom en rejäl målvaktstavla.

Spaniens startelva: De Gea - Jesus Navas, Ramos, Pau Torres, Gaya - Merino, Sergio Busquets - Oyarzabal, Olmo, Ferran Torres, - Fati

Schweiz startelva: Sommer - Widmer, Elvedi, Schär, Rodriguez, Benito - Sow, Xhaka, Feruler - Seferovic, Mehmedi