TV: Tottenham-stjärna sänkte Polen - tog Nederländerna till seger

UEFA Nations League

Ett Polen utan Robert Lewandowski var inga problem för Nederländerna.
Steven Bergwijn avgjorde matchen som slutade 1-0.

Matchen mellan Nederländerna och Polen på Johan Cruijff Arena blev en match som Nederländerna hade koll på från start till mål. Polen, utan Robert Lewandowski i spetsen stod upp bra mot Nederländerna - men kunde inte få med sig några poäng.

Nederländernas Quincy Promes fick ett bra läge i vänster innerposition efter 21 minuter, men sköt utanför. Efter drygt 33 minuter var det Polens tur. Ett inspel från höger ledde till skott från Krzysztof Piatek som fick till en bra träff, men skottet gick rakt på och Nederländernas målvakt Jasper Cillessen räddade.

Under den första halvleken dominerade Nederländerna bollinnehavet totalt och såg ut som det bättre laget, men kunde inte ta vara på chanserna och första halvleken slutade 0-0. Bästa chansen var ett stolpskott från Frenkie de Jong, vilket var det sista som hände i den första halvleken.

Den andra halvleken inleddes som den första avslutades. Nederländerna höll i boll och försökte hitta igenom Polens försvar. Det skulle dröja till minut 49 innan den första chansen uppstod i andra halvlek, då Memphis Depay fick ett bra läge, men kunde inte få kontroll på bollen.

Strax innan den 60:e minuten hittade Nederländerna in bakom Polens backlinje och Depay kom fri och försökte chippa, men Polens målvakt Wojciech Szczesny kom ut och gjorde sig stor

Tottenham-stjärnan Steven Bergwijn skulle ge Nederländerna ledningen efter 61 minuters spel. En lång boll in i straffområdet nickades tillbaka i perfekt position för Tottenhamspelaren som kunde stöta in bollen i öppet mål från några meters avstånd.

Polen försökte hitta en kvittering i slutet av matchen men var aldrig riktigt nära.

Slutresultatet 1-0 innebär att Nederländerna leder grupp A1. Detta eftersom den andra matchen i gruppen, Italien-Bosnien och Hercegovina slutade oavgjort 1-1.