TV: United-ytter sänkte Finland med drömmål

UEFA Nations League

Finland behövde en seger mot Wales för uppflyttning i Nations League.
Men i stället klev United-yttern Daniel James fram och sänkte Finland med ett drömmål.

Se James drömmål i spelaren ovan.

Finland har i år imponerat i Nations League och hade inför onsdagens bortamöte med Wales chans på uppflyttning till A-divisionen i turneringen. Wales toppade gruppen inför matchen, men vid seger, så skulle Finland bli uppflyttat.

Men det började inte bra för Finland, och slutade för den delen heller inte bra.

Redan efter tolv minuters spel blev förre Helsingborgs IF-backen Jere Uronen utvisad efter att ha hindrat en motståndare från att få ett friläge. Wales hade därmed efter det ett bra läge för att försvara gruppsegern och tog lite senare ledningen i matchen. Gareth Bale spelade då fram Harry Wilson i straffområdet, som satte 1-0.

I andra halvlek blev även läget betydligt tuffare för Finland. Då klev Manchester United-yttern Daniel James fram och stod för ett drömmål till 2-0. Visserligen reducerade sedan Teemu Pukki, men i slutändan vann Wales med 3-1.

Wales vann därmed gruppen och är nu uppflyttat till A-divisionen i Nations League, medan Finland, som blev grupptvåa, får spela vidare i B-divisionen.