TV: Werner tvåmålsskytt när Tyskland besegrade Ukraina - avgörande gruppfinal mot Spanien väntar

UEFA Nations League

Tyskland vände ett tidigt underläge och vann mot Ukraina med 3-1.
Stor matchhjälte blev tvåmålsskytten Timo Werner.

I Grupp 4 av Nations Leagues A-division tog Tyskland emot Ukraina hemma under lördagskvällen, i en match som var viktig för Tyskland att vinna då man var pressat av både Spanien och Ukraina i grupptabellen - och det började tufft.

Efter bara tolv minuter fick Tyskland en mardrömsöppning på matchen när Ukraina tog en tidig ledning. Efter en väldigt stökig situation i Tysklands straffområde nådde bollen fram till Roman Yaremchuk - som dundrade in bollen till 1-0 Ukraina bakom Manuel Neuer i Tysklands-målet.

Men Ukrainas ledning blev kortvarig. Elva minuter senare, i den 23:e minuten, fick Leroy Sané en boll i djupled att löpa på. Sané hann före sin försvarare till bollen, vände bort försvaren med en klackfint, och placerade kyligt in 1-1 vid den bortre stolpen.

Därefter dröjde det bara tio minuter innan Tyskland hade vänt matchen och tagit ledningen. På en djupledsboll tog Leon Goretzka akrobatiskt emot bollen innan han passade in den framför det ukrainska målet - där Werner fanns och stötte in 2-1.

Tyskland fortsatte att dominera matchen, men nästa mål kom inte förrän i den 64:e minuten. För tredje gången i matchen gjorde Tyskland mål ifrån högerkanten, då högerbacken Mattias Ginters inlägg hittade Werner i straffområdet som kyligt stötte in 3-1 med sitt andra mål i matchen.

3-1 blev sedan slutresultatet, och då Spanien kryssade mot Schweiz, efter att Sergio Ramos missat två straffar innan Gerard Morenos kvitterade i den 89:e minuten, toppar Tyskland nu gruppen med sina nio poäng - en poäng framför tvåan Spanien som man möter i den sista omgången.