POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)
7v

Uppgifter: Nations League kan ritas om - Sverige kan få fler matcher

Foto: Bildbyrån.

Nations League kan ritas om.
Enligt AP kan A-divisionen utökas med fyra lag. 

Uefas nya landslagsturnering Nations League genomfördes under hösten 2018 för första gången. Portugal vann i våras finalen mot Nederländerna, medan Sverige vann sin grupp i B-divisionen i turneringen. Nu kan nästa upplaga av turneringen få ett annat format.

Sky Sports rapportrade redan i mitten av juni att Uefa överväger att ändra antalet lag från tre till fyra i varje grupp i A-divisionen för att de landslag, som slutade sist i respektive grupp i divisionen, ska undvika nedflyttning. Det skulle i sådana fall innebära att exempelvis Tyskland, som slutade sist i sin grupp, skulle få spela kvar i divisionen. 

Nu kommer även AP med liknande uppgifter om en förändring av turneringen. AP har uppgifter om att Uefa vill utöka Nations Leagues A-division med fyra lag från tolv till 16 för att ha fyra fyrlagsgrupper i stället för fyra trelagsgrupper. Enligt AP ska olika europeiska fotbollsförbund krävt den förändringen för att få spela fler tävlingsmatcher. 

Sverige vann som bekant sin grupp i Nations League hösten 2018 och blev därmed uppflyttat till A-divisionen. Däremot är det oklart huruvida en förändring av turneringen skulle påverka Sveriges uppflyttning. Om det blir uppflyttning, som är det som gäller i dagsläget, blir det i varje fall fler och tuffare matcher. 

Publicerad 2019-09-23 kl 20:09
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå