Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
UEFA

Avgick från SvFF - men kan sitta kvar i Uefa: "Det är en annan fråga"

Foto: Bildbyrån

Bosse Karlsson avgick som domarbas inom SvFF.
Men 68-åringen sitter även i Uefas domarkommitté - och kan sitta kvar.
- Vi måste kolla upp detta, säger Uefas pressavdelning till Fotbollskanalen.

SvFF:s domarbas Bosse Karlsson avgick under tisdagen efter anklagelser om sexuella trakasserier från en tidigare domarkollega.

- De uppgifter som framkommit gör det omöjligt för mig att fortsätta mitt uppdrag som Domarkommitténs ordförande. Jag har därför meddelat Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson att jag lämnar mitt uppdrag med omedelbar verkan, kommenterade Karlsson till Fotbollskanalen.

Bosse Karlsson är även medlem i Uefas domarkommitté, där Pierluigi Collina är ordförande. Mandatsperioden sträcker sig mellan 2015 och 2019. Karlsson kan, trots att han avgått från SvFF, sitta kvar i Uefa-kommittén.

- Det är en annan fråga och en annan organisation som måste utvärdera det. Det här är först och främst förknippat till svensk fotboll och förtroendeuppdraget här, säger SvFF-ordföranden Karl-Erik Nilsson, som även är med i Uefas exekutivkommitté, till Sportbladet.

När Fotbollskanalen kontaktar Uefas pressavdelning säger dem:

- Vi måste kolla upp detta. Vi kommer att titta på detta internt, maila oss och om vi vill kommentera så kommer vi att svara på det.

Senare under tisdagen återkommer man i ett mejl där man skriver:

"Vi är medvetna om att Bo karlsson har klvit av från sitt uppdrag som ordförande i dommarkommittén i det svenska förbundet. Vi har inga ytterligare kommentarer just nu".

Publicerad 2017-12-05 kl 13:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons