Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

UEFA

Ceferin favorit till Uefa-posten

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Det mesta talar för att Aleksander Ceferin blir ny ordförande i Uefa, det europeiska fotbollsförbundet.
Inför onsdagens röstning har redan nästan hälften av de 55 medlemsländerna gått ut med att de öppet stöder slovenens kandidatur.

Rivalen Michael van Praag, Nederländerna, måste förlita sig på några sista-minuten-ändringar, vilket i och för sig inte är omöjligt i den stundtals vänskapskorrumperade högsta fotbollsvärlden.

Det svenska förbundet, som tidigt stöttade Michael van Praag, bestämde sig i början av sommaren för att i stället lägga rösten på Aleksander Ceferin vid den extrainsatta kongressen i Aten.

- Jag gillar inte när det blir norr mot syd eller öst mot väst, jag vill representera alla. Därför är jag extra glad att de nordiska länderna bestämt sig för att rösta på mig, sade Ceferin på en pressträff i somras.

Får kritik

Aleksander Ceferin, 49, jobbar som advokat och är just nu ordförande i det slovenska förbundet. Ceferin har också varit kontroversiell och fått kritik för att han inte särskilt tydligt tagit avstånd från många av de missförhållanden som råder på det mänskliga planet i kommande VM-nationer Qatar och Ryssland.

Karl-Erik Nilsson, ordförande i det svenska förbundet, är medveten om kritiken, men väljer ändå att stötta slovenen.

Dryga två år

"Snacket runt ett sådant här val innehåller delar som känns störande, men det är väl en del i ett kampanjande där man genom att glömma, fara med halv- och osanningar vill få fördelar eller tillskansa motståndaren nackdelar. När klubban går i bordet på onsdag läggs, förhoppningsvis, den här typen av företeelser åt sidan och fokus på att utveckla Uefa vidare mot en bättre organisation blir huvuduppgiften", skriver Karl-Erik Nilsson på sin blogg.

Segraren i valet är ordförande under den tid som Michel Platini - som stängdes av från alla uppdrag inom fotbollen efter en korruptionsskandal - skulle ha haft posten, det vill säga fram till mars 2019.

Publicerad 2016-09-13 kl 13:25

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER